Sosyal medyada yaş doğrulaması için yüz tanıma planlanırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın biyometrik veri uyarılarına “Bütün bilgilerimiz zaten Amerika’nın elinde değil mi?” dediği öne sürüldü.
AK Parti’nin bir süredir hazırlığını yürüttüğü sosyal medya düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde tamamlanıp TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenen yasa teklifiyle, sosyal medya ile çevrim içi oyun platformlarına yeni sorumluluklar getirilmesi ve sosyal medya kullanımına yaş sınırı uygulanması amaçlanıyor.
Teklifte, dijital platformlara erişimde yaş doğrulamasının zorunlu hale getirilmesi de yer alıyor. Bu kapsamda yüz tanıma, çevrim içi davranışlara dayalı yaş tahmin algoritmaları veya kimlik doğrulama yöntemlerinden en az birinin kullanılması planlanıyor.
Düzenlemenin, hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında da ele alındığı belirtildi. Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsilen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın üyelerin sorularını yanıtladığı aktarıldı.
Milliyet'te yer alan habere göre Göktaş, çocukların sosyal medyaya yüz tanıma yoluyla erişimini öngören bir düzenlemeye olumlu yaklaştıklarını ifade etti.
Aynı toplantıda bazı üyelerin, çocuklara ait biyometrik verilerin internet ortamında bulunmasının doğurabileceği risklere dikkat çektiği; buna karşılık Göktaş’ın, “Bütün bilgilerimiz zaten Amerika’nın elinde değil mi?” sözleriyle yanıt verdiği ileri sürüldü.
Gardaş Ülke Özbekistan AHMET SEMİH TORUN 28.01.2026
Otoriterlik YUSUF YAVUZYILMAZ 01.02.2026
Tahammül, Tahammülsüzlüğe Bile... MUSTAFA ATILGAN 28.01.2026
ABD Terörü ve Rızanın Çözülüşü BEKİR BERAT ÖZİPEK 04.01.2026
maduro madara olunca! MUSTAFA AKMEŞE 08.01.2026
Ağaçlar Ayakta Ölür OSMAN YURT 05.01.2026
Kavramı Taş Diye Atanlar KADİR ÇİÇEK 26.01.2026
Hayal Kırıklıkları ve Gerçekler YUSUF YAVUZYILMAZ 10.01.2026