metrika yandex
  • $32.19
  • 34.99
  • GA17650

Haberler / Yorum - Analiz

Siyasetin 'Temel' Dedesi / Hüseyin Kızıltaş

28.10.2022

Bu haftaki yazımı siyasetin temel dedesi Erbakan’ın yol arkadaşı, Temel Karamollaoğlu..

Peki, bir bakalım mı bu temel dede gerçekten Erbakan hocanın yolundan mı gidiyor? Yoksa bir planlı siyasi aklın peşine düşmüş mü gidiyor?

Bu gittikleri yeni güzergâh rotası ne kadar bu partinin yapı taşlarıyla örtüşüyor Saadet Partisi’nin ideallerini, hayalleri ile ortakları olduğu parti ve bu parti destekçileri ile gerçekleştirebilirler mi? Buna Milli Görüşçü kardeşlerim hiç inanıyor mu? Soruları aklımdan geçerken bunların karşılığı ne kadar gerçekleşebilir diye sizlerle de paylaşmak istedim.

Ey! Milli Görüşçü kardeşlerim…

 Sizin İslam Birliği hayallerinizi CHP’nin liderliğinde bir parti ile gerçekleşme ihtimalini hiç aklınız el veriyor mu? Yıllardır camii, cemaat, imam, İslam isimlerinden bile rahatsız olan cenahla seçmeninize nasıl bir Türkiye önereceksiniz diye merak ediyorum?

 

Bu cenah zamanında Başörtüsünü kaldırmaya yeltenmiş, ezanı Türkçeleştirmeye çalışmış camileri ahıra çevirmiş, size oy veren zihniyete örümcek kafalı diye aşağılayan, bu durumu kabullenemeyenlere yallah Suudi Arabistan’a diyen yine bu zihniyet mensubu parti değimliydi?

 Yetmedi…

 Şevki Yılmazı, Şevket Kazanı, Rahmetli Erbakan’a yaptıkları zulmün başlatıcısı olan 28 Şubat senaristleri bunlar değil miydi?

 Yetmedi…

 Hasan Mezarcı’yı hapislerde çeşitli eziyetler ile ne hale getirdiklerini hepiniz şahitsiniz. Bu zihniyet sahibi kişiler ile mi aklınızdaki Türkiye’yi, hayallerinizdeki Türkiye’yi gerçekleştireceksiniz? Müslüman Kürt halkının İslam kimliğini kabul etmeyip Kürtleri Zerdüştlük ekseni içine almaya çalışan üstelik Kürt gençlerini kandırıp dağlara çıkartan vatanına kurşun sıktıran terör örgütünün uzantısı HDP ile mi güçlü Türkiye hayalinizi gerçekleştireceksiniz.

Bir yandan Osmanlı kelimesini duyunca hırslarından kinlerinden adeta ağızından salyalar saçarak ecdada iftiralar atan ortağı olduğunuz partinin belediye başkanları ile mi İstanbul’un fethi kutlamalarını tertipleyeceksiniz. Onların gölgesi altında mı ülke gençlerine Fatihleri, Yavuzları rol model almaları konusunda teşvik edeceksiniz?

Ayrıca Diyanet kapatılmalı, kuran kursları kapatılmalı, imam hatipler kapatılmalı biz iktidar olursak bu yobazların her şeylerini kapatacağız diyen Kılıçdaroğlu ve avanisi ile birlikte mi hayalinizde ki Türkiye’yi ortaya çıkaracaksınız.

 Şimdi diyeceksiniz ki rahmetli Erbakan hoca geçmişte Ecevit ile yaptı. Temel niye yapmasın diyorsunuz? İnanın yapamaz; çünkü bunu yapmak için insanda feraset olmalı rahmetli Erbakan hocanın ferasetinin onda biri Temel Karamollaoğlu’nda yok ki nerden mi biliyorum detaya inmeye gerek yok.

 Erbakan hocanın sadece siyasi geçmiş yıllarına bakmanız yeterli, yanına seçtiği kişi seçimleri bile bunu kanıtlıyor mesela mitinglerde halkı selamlarken üstünde durduğu pikap arabanın yanında ve arkasında beraberce, omuz omuza yol aldığı, kişilere bakın ve araştırın bir kimlermiş Türkiye’ye siyasetine nasıl bir etki bırakmışlar diğer yandan da temel hocanın o kadar naralar atarak zor bela aldığı vekil sayısına karşılık kendi listesine yazdırdığı buna karşılık aday olarak meclise gönderdiği milletvekiline bakalım biri Cihangir İslam diğeri ortada yok gibi.

 Kadrosunda güçlü isimler varken vekil yaptığı Cihangir İslam CHP’ye geçti işte feraset mi dersiniz garabet mi bilemedim ama sonuç Temel Karamollaoğlu’nun seçimi ve tekrar söylüyorum size elinde olan o kadar güçlü kişiler varken aday seçiminde kullandığı kişi direk CHP’ye gözü kapalı geçebiliyorsa bir düşünün bu hakkı bile düzgün seçemeyen bir lider. Sözüm ona milli görüşün saadetin, lideri bence kimse kusura bakmasın ama tamamen CHP’nin minderi konumuna getirmiş siz diyorsanız AK partiye minder olacağına CHP’ye olsun razıyız ona sözüm olmaz. Son söz olarak yaklaşmakta olan partinin olağan seçimleri var, gerçek dava adamı milli görüşçü delegelerin saadetin fabrika ayarlarına dönmesi için yapılacak kongrede Temel Atma Törenini gerçekleştirmeliler vesselam…

 

 

Yorum Ekle
Yorumlar (3)
Zeynep ırmak | 31.10.2022 14:44
Muhteşem bir yazı kaleminize sağlık Hüseyin bey
Uğur Çopuroğlu | 31.10.2022 14:34
Yüreğinize sağlık Hüseyin bey başarılarınızın devamını dilerim
Ayse kul | 31.10.2022 13:37
Ağzınıza kaleminize saglık