İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinin (ONS) 2021 yılı nüfus sayımı, "ilk kez İngiltere ve Galler'de nüfusun yarısından daha azının kendilerini Hristiyan olarak tanımladığını" ortaya koydu.
ONS'un her 10 yılda bir yaptığı nüfus sayımında, 2001'den bu yana yer alan isteğe bağlı bölümde, insanlara inançları veya dini uygulamaları hakkında daha spesifik sorular yerine dinlerinin ne olduğu sorusu yöneltiliyor.
Böylelikle en son geçen yıl yapılan nüfus sayımı verilerine göre, 2011'deki son nüfus sayımında Hristiyan olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 59,3 iken bu oran 2021'de yüzde 46,2'ye düştü.
Buna karşılık, hiçbir dine mensup olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 25,2'den yüzde 37,2'ye yükseldi.
Kendini Müslüman olarak tanımlayanların oranı ise 2011'de yüzde 4,9 iken, geçen yıl yüzde 6,5'e yükseldi.
Her 10 haneden biri, iki veya daha fazla farklı etnik gruptan bireylerden oluşuyor
Nüfus sayımında, insanlara etnik grupları hakkında ayrı bir soru sorulduğunda, İngiltere ve Galler'de ikamet edenlerin yüzde 81,7'si kendisini "beyaz" olarak tanımlandı. Buna karşılık, 10 yıl önce kendisini bu şekilde tanımlayanların oranı ise yüzde 86 olarak kayıtlara geçmişti.
Ayrıca toplam nüfusun yüzde 74,4'ü kendisini hem "beyaz" hem de İngiliz, Galli, İskoç ve Kuzey İrlandalı olarak tanımlandı.
Beyazlardan sonraki en yaygın etnik grup, toplam nüfusun yüzde 9,3'ünü oluşturan Asyalı, Asyalı İngiliz veya Asyalı Galli oluşturdu ve 4,2 milyondan 5,5 milyona yükseldi.
Veriler, İngiltere ve Galler'deki her 10 haneden birinin artık iki veya daha fazla farklı etnik gruptan bireylerden oluştuğunu ortaya koydu.
"Artık Hristiyan bir ülke değiliz”
Veriler hakkında değerlendirmelerde bulunan York Başpiskoposu Stephen Cottrel, İngiltere'nin "birçok insanın neredeyse otomatikman Hristiyan olarak tanımlandığı dönemi geride bıraktığını" ifade etti.
İngiliz "Ulusal Seküler Toplum" adlı kampanya örgütü Başkanı Stephen Evans da "Bu resmi. Artık Hristiyan bir ülke değiliz." değerlendirmesinde bulundu.
Schengen vizesinde yeni dönem
10.04.2026
İran heyetinden dünyaya mesaj!
11.04.2026
Aksa'da 6 hafta sonra ilk cuma namazı!
10.04.2026
İSRAİL SONA YAKLAŞIYOR - Mehmet Taşdöğen
19.03.2026
2026 Ramazan Bayramı namazı saatleri!
18.03.2026
GAZZELİ ÇOCUKLARA BAYRAM HARÇLIĞI
19.03.2026
Eleştiri ve Ahlak YUSUF YAVUZYILMAZ 11.04.2026
Mezhebin Kadar Savaş! DERVİŞ ARGUN 13.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026