ABD Başkanı Trump'ın talimatıyla 3 Ocak 2020'de SİHA saldırısı sonucunda katledilen Kasım Süleymani suikastının 1. yıldönümünde binlerce kişi Bağdat Havalimanı'nda toplandı.
İran Devrim Muhafızları eski generali Kasım Süleymani, ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak 2020 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla suikasta uğramıştı. Bağdat Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra araçla yolda seyir halindeyken Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile gerçekleştirilen suikastın birinci yıldönümünde binlerce kişi Irak'ta toplandı. Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında toplanan binlerce kişi Süleymani'nin fotoğraflarının yer aldığı posterleri taşıyarak anma gösterisi düzenliyor.
SALDIRIDA İNGİLİZ VE ALMAN İŞBİRLİĞİ
Kasım Süleymani suikastı ile ilgili ortaya atılan iddialara göre saldırıdan İngiltere ve Almanya'nın da bilgisi vardı. Bağdat Uluslararası Havalimanının uçuş güvenliğinden sorumlu İngiliz G4S firması, Süleymani'nin havalimanına inişi hakkında bilgi verdi.
İddialara göre suikastta kullanılan SİHA'lar arasındaki bilgi alışverişini ise Almanya'daki bir ABD hava üssü de rol üstlendi. Aynı zamanda Irak eski Başbakanı Haydar İbadi de Kasım Süleymani suikastını gerçekleştiren ABD SİHA’sının Iraklı yetkililerden onay aldığını iddia etmişti.

Trump’ın Barış ve Savaşı / Mehmet Taşdöğen
31.05.2026
Kurban yakın eder ırağı|Vahdettin İnce
31.05.2026
Hürmüz'de sıcak çatışma
09.05.2026
Direniş Hattının Direnci DERVİŞ ARGUN 01.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ -6 ÜSTÜN BOL 03.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026