Hindistan Bihar eyaleti Muzaffarpur bölgesinde Müslüman öğrenciler, üniversite yöneticilerinin başörtülü öğrencilere giriş izni vermemesini protesto etti.
"Mahant Darshan Das Mahila" adlı üniversitede okuyan öğrenciler ara sınavlara girmeden önce kendilerine başörtülerinin çıkarılması söylendiğini, çıkarmayı reddettiklerinde ise kendilerine sakıncalı sözler yöneltildiğini belirtti.
O anları kameraya alan bir video, bir grup öğretmenin öğrencilerin başörtüsü taktıkları için sınava girmesine izin vermediğini gösterdi. Görüntüler Hindistan'da sosyal medyada viral oldu.
Öğretmenin söylediği sakıncalı sözlere sinirlenen öğrenciler sınava girmeden okuldan ayrıldı ve üniversite kapısı önünde protesto gösterisi düzenledi.
Hindistan'da hem okullarda hem de diğer alanlarda Müslümanlara yönelik nefret ve şiddet eylemleri her geçen gün daha kötü bir hal alıyor. Bu tür eylemler Hindistanlı Müslümanların yaşam güvenliğini ve başta eğitim hakkı olmak üzere çeşitli haklarını yoğun biçimde tehdit ediyor.
Hindistanlı birçok gazeteci ve aktivist, İran'da gösterilerin başlamasından bu yana 'dini tercihlere saygı gösterilmesi gerektiği' iddiasıyla protestolara desteklerini ifade ediyor. Ancak kendi ülkelerinde yaşanan Müslümanlara yönelik nefret suçlarına sessiz kalınması, söz konusu çevrelerin ikircikli tavrını açık biçimde gözler önüne seriyor.
Ömer Budak / Hertaraf Haber
Trump’ın Barış ve Savaşı / Mehmet Taşdöğen
31.05.2026
Kurban yakın eder ırağı|Vahdettin İnce
31.05.2026
Hürmüz'de sıcak çatışma
09.05.2026
4 PKK'lı teslim oldu
11.05.2026
Direniş Hattının Direnci DERVİŞ ARGUN 01.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ -6 ÜSTÜN BOL 03.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026