metrika yandex
  • $41.97
  • 48.84
  • GA41400

Haberler / Eğitim

Gazze'nin Sesi Oldular: “Duyarlı Tüketim: Boykot” Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

01.06.2025

 

“Gözler doldu, yürekler bir oldu.”

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) tarafından, “Duyarlı öğrenciler için altın fırsat!” sloganıyla başlatılan ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran “Duyarlı Tüketim: Boykot” temalı yarışmanın kazananları 31 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen törenle açıklandı..

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) tarafından "Duyarlı öğrenciler için altın fırsat!" anonsuyla ilan edilen “Duyarlı Tüketim: Boykot” konulu yarışma, sonuçlandı.

 “Kalemle diren…”
 “Kamerayla haykır…”
 “Fırçayla umut çiz!” 
çağrısıyla, resim, slogan ve kısa film kategorilerinde ilan edilen yarışma, gençleri boykot bilincini paylaşarak, soykırım ve sömürüye karşı duyarlı duruşunu gösterip insanlık cephesine destek olmaya teşvik etmek amacıyla düzenlendi. 

Her kategoride birinci, ikinci ve üçüncüler için tam, yarım ve çeyrek altın ödülüyle yapılan yarışmada, ayrıca her kategoride 10'ar kişiye mansiyon ödülü kazanma fırsatı sunuldu. 

"Unutma, asıl ödül vicdanında!" notuyla cazip ödüller sunan yarışmaya sadece Ankara'dan değil Ankara dışından da katılan öğrenciler oldu. 

ANFİDAP Boykot Çalışma Grubu tarafından, 31 Mayıs Cumartesi Saat 15.30'da MEB Talim Terbiye Kurulu Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine yüzlerce öğrenci katıldı.

Yarışmaya ödül gönderen tüm katılımcılara yerli marka bir giyim mağazasından  1000 TL değerinde süpriz ödül verildi.

Hastaneleri bombalayan, çocukları katleden siyonist yapının destekçisi firmalara karşı Boykot bilincini yükseltmek amacıyla insan kalabilmenin bir gereği olarak düzenlendiği vurgulanan "Duyarlı Tüketim : Boykot" Yarışması; ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Programın açlış konuşmasını Anfidap Boykot Çalışma Grubu Başkanı Semi Okumuş gerçekleştirdi.

Semi Okumuş, 40 civarında ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşumuzdan oluşan Ankara Filistin dayanışma platformun kıymetli üyeleri yöneticileri 7 Ekim 2023'ten beri hepimiz adına insani vicdani görevlerini yaptıklarını ve büyük bir fedakarlık ve özveri ile korkunç bir dramı katliamı gündeme getirmeye engellemeye çalıştıklarını söyledi. 

Neden boykot üzerinde çalışıyoruz 

Semi Okumuş, boykot ve millileşme sürecindeki temel amaçlarının, bizim insanlarımızın emeğiyle  organizasyon gücüyle üretilen ürünlerden elde edilen kazancın İsrail'in yaptığı korkunç katliamların ve bölgeyi karıştırmaya dönük çalışmalarının bir parçası olmaması bütün kârının ülkemizde kalması ve hizmet olarak bizlere dönmesi olduğunu belirtti.

Okumuş, İsraille ilgili olarak "Bu canavarlaşmış topluluk kendi mutluluğunu bölgedeki diğer tüm ülkelerin istikrarsızlığına çatışmasına güçsüz kalmasına bağlamış durumda bizlerin ise, hepsinin huzurlu ve mutlu olmasını istiyoruz" dedi.

Okumuş Devlet yetkililerinden yapılması gerekenleri her her eylemimizde çeşitli vesilelerle istediklerini, burada asıl bireysel olarak bizim yapmamız gerekenleri tekrar hatırlamak için toplandıklarını belirtti.

Semi Okumuş, bütün bir ülke ve toplum nezdinde bütün kurumların o tarihe kadar ne tür yerli ürün geliştirdiği kimin az çok fedakarlık gösterip bunları kullanmaya başladığını ilan ettikleri bir kampanyaya dönüştürmezsek İsrail'de Çin'de başka ülkeler de zulümlerine devam edeceklerini, oysa bizim bunların hepsinin çok daha iyisini yapma gücümüz ve potansiyelimizin olduğunu sözlerine ekledi.

Vicdan Hareketi Sanatla Buluştu

İlkokuldan liseye kadar her yaş grubundan yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada; resim, slogan ve kısa film kategorilerinde eserler değerlendirildi. Öğrenciler, Gazze’de yaşanan insanlık dramına kelimelerle, çizgilerle ve karelerle karşılık verdi. Her bir eser, binlerce kilometre öteden yükselen bir vicdan çığlığına dönüştü.

“Kalemle diren, kamerayla haykır, fırçayla umut çiz!”

Yarışma, duyarlı tüketim bilinciyle hareket etmeyi teşvik eden ve sanatın bir direniş aracı olabileceğini gösteren anlamlı bir çağrıyla yola çıktı. Yarışmada her kategoride birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödülü verilirken, 10’ar öğrenciye de mansiyon ödülleri takdim edildi.

Gazze’ye Uzanan Yürekler

Törende, kısa film kategorisi birincisi Eslem Özçelik'in kazandığı altın ödülü Gazze’ye bağışlaması salonda duygusal anlar yaşattı. “Asıl ödül vicdandadır” sözleriyle büyük alkış alan Özçelik, yarışmanın ruhunu en iyi yansıtan örneklerden biri oldu.

Sanatla Dayanışma

Programda Grup Nefer’in “Vuslat” adlı eseriyle yaptığı sahne performansı salonda büyük yankı uyandırdı. Öğrencilerin eşlik ettiği şarkılar, Gazze’ye duyulan ortak acının sesi oldu. 

Usta tiyatrocu Mehmet Tahir İkiler’in kukla gösterisi ise çocukların dünyasına dokunarak Filistin’e dair duyarlılığı mizahla harmanladı.

Sürpriz Hediyeler ve Büyük Katılım

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere, yerli bir giyim markasından 1000 TL’lik hediye çeki takdim edildi. MEB Talim Terbiye Kurulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreni, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerle dolup taştı.

Vicdanla Başlayan Yolculuk

“Duyarlı Tüketim: Boykot” yarışması sadece bir sanat etkinliği değil; vicdanın, dayanışmanın ve bilinçli tüketimin bir araya geldiği güçlü bir platforma dönüştü.

Birincilik Ödülünü Gazze’ye Bağışladı!

Bu genç yürekler olduğu sürece, Umudun sesi hiç susmayacak! 

 ANFİDAP’ın “Duyarlı Tüketim: Boykot” yarışmasının kısa film kategorisinde birinci olan Eslem Özçelik, kazandığı altın ödülü Gazze’ye bağışladı. 

Vicdanı ödülden üstün tutan bu anlamlı davranışıyla asıl ödülün insanlık olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatan
Eslem, kamerasını sadece bir sanat aracı olarak değil, zulme karşı bir vicdan aynası olarak kullandı. 

Bu yarışma sadece bir etkinlik değil, bir vicdan çağrısıydı.
Ve Eslem gibi gençler bu çağrıya yürekleriyle cevap verdi.

Törene Gazze konulu Vuslat adlı rap eseriyle  öne çıkan Grup Nefer de Rap Konseriyle renk kattı. Sahne önüne toplanan öğrencilerle birlikte parçalarını seslendiren Grup Nefer'in ardından Usta Tiyatrocu Mehmet Tahir İkiler kukla gösterisiyle sahne aldı. 

Tören programı ödül alan eserlerin sahnede gösterilmesi ve ödüllerin takdimi ile son buldu.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş