metrika yandex
  • $32.13
  • 34.48
  • GA17570

Haberler / Türkiye

İstanbul metrosunda Kur'an kursu öğrencisine saldırı: Başörtüsünden sonra sıra şalvara geldi

14.05.2023

İstanbul metrosunda muhafazakâr-dindar görünümlü bir genç kılık-kıyafetinden ötürü saldırıya uğradı. Genç, saldırganla anladığı dilden konuşup onu etkisiz hale getirdi.

Başörtülü gördüklerinde laik histeriye tutuşan kimi sekülerlerin saldırganlık libidosunun radarına şalvar da girmeye başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı-Yenikapı Metrosunda çekilen görüntülerde bir kişi başında takke, altında şalvar olan bir gence giyim kuşamı nedeniyle hakaretler savurarak saldırdı.

“Gözümün içine bak. Defol git, s....r git! Türkiye’den gideceksin. Benden başka bunların gitmesini isteyen bir Türk yok mu?” şeklinde hakaretler ve tehditler yağdıran saldırgan, bununla yetinmeyip fiilî saldırı için hamle yaparak gence yumruğunu salladı. Saldırıyı savuran genç, saldırganı yere serdi.

Seçimlerin hemen arifesinde gerçekleşen olay, münferit gibi görünse de aslında muhalefet cephesinin beslediği nefretin bir yansıması olarak okunabilir. Müslümanlara, İslam’ı çağrıştıran her şeye tahammülsüz olan laik seküler kesimler, kendilerini biraz güçlü hissettikleri anda saldırgan yüzlerini gösteriyorlar. Bu olayın da iktidar hülyalarına kapıldıkları bir ana denk gelmesi tesadüf olmasa gerek. Hoşgörü, kucaklama, birlikte yaşam, sevgi, barış, kalp vs. söylem ve sembolleri gerçekte nefret ve hazımsızlıkla bezeli. Neyse ki anladıkları dilden derslerini alıyorlar.

14.05.2023 HAKSÖZ HABER

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş