metrika yandex
  • $32.23
  • 34.35
  • GA17200

Haberler / Ankara Analiz

2 Nisan'da Ankara'da Gazze için Yürüyüş Düzenlenecek!

31.03.2024

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Gazze'deki Katliamlara dikkat çekmek için 2 Nisan'da Teravih Namazından sonra Kocatepe Camiinden Sıhhiye Meydanına kadar Yürüyüş düzenliyor.

Kocatepe Camii’nden Sıhhiye Meydanı’na kadar Gazze’ye ışık olmak için ailelerle birlikte yapılacak yürüyüşte, tarihe not düşmek, Filistin’in haklı davasında Filistinlilerin yanlarında olmak için ayrıca; İsraille olan ticaretin son bulması , ticaretin kesilmesi, Gazzeye atılan bombalara cansuyu olunmaması çağrısı yapılacak..

Yürüyüşe Tüm Ankaralı'ların destek vermesi bekleniyor.

Yürüyüşü organize eden Ankara Filistin Dayanışma Platformu, tüm Ankaralı'ları bu yürüyüşe destek vermeye çağırdı.

Yazarımız , İMH Ankara Başkanı ve  Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Eyüp Medet, Ankara’daki yapılacak olan yürüyüşle ilgili Hertaraf Haber aracılığıyla bütün insanları davet ederek şunları söyledi:

“Ramazan Ayındayız.. Siyonist rejim her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da katliamlarını sürdürmekte..

Bizler Anneyiz, babayız, eşiz ve evladız!  Bombalar altında can veren aileyiz!

7 Ekim’den bu yana dünyanın en büyük soykırımına imza atan işgalci İsrail’e karşı durmak için buradayız!  Çünkü her şeyden önce biz insanız!

1948’den itibaren kendine ait olmayan topraklarda yüzlerce katliama imza atan İsrail’in soykırım rejimi yinebütün savaş kurallarını ihlal ediyor. İşgalciler anne, baba, bebek, çocuk, genç, yaşlı bütün aile fertlerini teker teker yok ediyor. Binlerce aile bugün yok!  Bombalardan sağ kalabilen anneler evlatsız, evlatlar annesiz, savaşın ortasında savunmasız bir şekilde yapayalnız kalıyor! Bugün Gazze’de günde 130 çocuk öldürülüyor!

Gazze hastanelerinde bebekler titrerken hakikat bir kez daha ölüyor!

Ve insanlık, iki büyük dünya savaşından sonra kendi koyduğu bütün değerlerin, bütün kuralların bombalanmasına seyirci kalıyor! “Bir daha olmaz, bir daha yaşanmaz” denilen bir büyük katliam daha, bütün dünyada canlı yayında seyrediliyor!

Şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil! Sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda. Elektrik yok, su yok, yakıt yok, yeme ve içme imkanları yok! Daha da önemlisi Gazze’de bulunan hiç kimsenin yaşama garantisi yok!Kendimizi en güvenli hissettiğimiz evlerimiz, Gazzeliler için birer mezara dönüşmüş durumda.

Bütün Gazze bir mezarlığa dönüşmeden dur, düşün, katıl, karşı dur!

Lonra’dan New York’a, Varşova’dan Madrid’e, Tokyo’dan Beyrut’a, Lahey’den Berlin’e dünyada vicdan sahibi milyonlarca kişi İsrail’in soykırımına dur demek ve İsrail’e yaptırım uygulanması için sokaklarda!

Biz de bugün burada Kocatepe Camii’nden Sıhhiye Meydanı’na kadar Gazze’ye ışık olmak için ailelerimizle tarihe not düşüyor, Filistin’in haklı davasında tarafımızı belli ediyor ve birlikte yürüyoruz!

İsraille olan ticaretin son bulmasını , ticaretin kesilmesini, Gazzeye atılan bombalara cansuyu olunmamasını haykıracağız.

Ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyuyoruz!”

Dünya müdahale etmek için neyi bekliyor? Daha kaç bebek, kaç anne, kaç insan ölmeli?

Kalbi ve vicdanı olan bütün insanları, bütün insanlığı Filistin’in yanında durmaya,

Gazze’ye ses olmaya davet ediyoruz!

Tüm dünya ve işgalci İsrail şunu bilsin; susmayacağız!

Bu mübarek günlerde, Filistine  adalet ve düzen gelene kadar susmayacağız!

Bütün dünya bir gün İsrail’in katil olduğunu kabul edene kadar susmayacağız!

Ve bizler Ankara’da bulunan sivil toplum kuruluşları ve vicdan sahibi aileler olarak, Gazze’yi hatırlatmaya ve bir gün özgür olabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz!

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş