metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Sivil Toplum

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İsrail'e desteği nedeniyle Ankara'da protesto edildi

24.04.2024

 Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ziyaret için geldiği Ankara'da Almanya'nın İsrail'e desteği nedeniyle protesto edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen grup, Steinmeier'in ziyaret edeceği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi önüne polis tarafından  yaklaştırılmayınca,  yakınında toplanarak tepkilerini dile getirdiler.

Ankara Filistin Dayanışma Plafformu mensupları, Steinmeier'in geçtiği esnada konvoyu yuhalayarak tepki gösterdi.

Daha sonra platform adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Nevzat Öylek, dünyanın Almanya'dan 20. yüzyılda imza attığı Holokost ve Namibya soykırımlarıyla yüzleşmesini ve ders almasını beklerken, Almanya'nın bugün savaş suçuna ve soykırıma imza atan İsrail'i desteklediğini ifade etti.

Filistin Dayanışma Platformu üyleri yaptığı açıklamada, vicdanlarının sesine kulak tıkayan, Almanya Cumhurbaşkanına şu çağrıda bulundu:

"Dünya Almanya’dan 20. yüzyılda imza attığınız Holokost ve Namibya soykırımlarıyla yüzleşmesini ve ders almasını beklerken, bugün savaş suçuna ve soykırıma imza atan terör devleti İsrail’i desteklemeyin. Yahudilere karşı işlediğiniz soykırım suçunu unutturmanızın yolu, katil İsrail’i desteklemek değil, karşı çıkmaktır. İsrail, dünya ve insanlık için tarif edilmesi mümkün olmayan büyük bir tehdit ve tehlikedir. Avrupa halkları bunu gördü ve İsrail’e destek veren yönetimlerini uyarıyor, tepki gösteriyor, protesto gösterileri yapıyorlar. Vicdan sahibi Almanya vatandaşları da vergileriyle masum insanların öldürülmesini, soykırımcı bir ülkenin desteklenmesini istemiyorlar. Nitekim Almanya’da yapılan protestolar da bunu gösteriyor." 

"Yahudilere karşı işlediğiniz soykırım suçunu unutturmanızın yolu, katil İsrail'i desteklemek değil, karşı çıkmaktır" diyen Öylek, şöyle konuştu:

"İsrail, dünya ve insanlık için tarif edilmesi mümkün olmayan büyük bir tehdit ve tehlikedir. Avrupa halkları bunu gördü ve İsrail'e destek veren yönetimlerine tepki gösteriyor, protesto gösterileri yapıyorlar. Vicdan sahibi Almanya vatandaşları da vergileriyle masum insanların öldürülmesini, soykırımcı bir ülkenin desteklenmesini istemiyorlar. Nitekim Almanya'da yapılan protestolar da bunu gösteriyor."

Öylek, Almanya'nın bugüne kadar duruşuyla uluslararası hukuk, savaş hukuku ve insan hakları hukukuna aykırı davranan İsrail'i destekleyerek suça ortak olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Alman hükümet yetkilileri, Almanya'nın alnında kara bir leke olarak kalacak olan bu politikalardan vazgeçmelidirler. Almanya da tıpkı İrlanda, Malta ve Slovenya, İspanya, Brezilya, Şili ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi halkı Müslüman olmasa da vicdan sahibi olmanın gereğini yapan ülkelerin safında yerini almalıdır." dedi.

İsrail ve Almanya aleyhine slogan atan grup, Steinmeier'in Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinden ayrılmasından sonra dağıldı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Memursen Ankara İl Başkanı Nevzat Öyke'in okuduğu basın açıklamasının tam metni:

Dünya çok önemli bir dönemden geçiyor. Hepimiz, tarihin akışının hangi yöne doğru olacağının sancılarına şahitlik ediyoruz. Bu gidişatın kırılma noktalarından biri, 7 Ekim’den itibaren Filistin’de yaşanıyor. Aslından bugün Filistin’de şahit olduklarımız, insanlık tarihi boyunca yaşananlardan farklı değil.

İnsanlık tarihi, hakkı, hakikati, huzuru, barışı ve adaleti isteyenlerle; kan, gözyaşı, baskı, zulüm, işkence, savaş ve soykırım   yapanların kavgasından ibaret. Bugün bu kadim kavgada, insanlığın geleceği adına büyük bir tehdit olan Siyonist emperyalist cephenin, benzer tehlikeli emellerinin kilometre taşlarını bir bir döşeyerek yeryüzünü ifsat ettiğine şahitlik ediyoruz.

Dünyayı kan gölüne çeviren egemenler, Terör devleti İsrail eliyle Filistin’de hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, yardım dağıtım merkezlerini, mülteci kamplarını vuruyorlar. Dünyanın gözü önünde bütün fertleri yok edilen aileler,  cesetleri paramparça edilmiş çocuklar, kadınlar, hasta ve yaşlılar; abluka altına alınarak barınaksız, aç, susuz ve ilaçsız bir şekilde ölüme terk edilen masum Filistinlilere soykırım uygulanıyor.

Siyonist terör devleti İsrail ve onun hamisi konumundaki ABD ve AB’ne üye ülkelerle bunların güdümündeki uluslararası örgütler; tepkisizlikleri, duyarsızlıkları, açıklamaları ve politikalarıyla bir kez daha bizleri yanıltmayıp sınıfta kalıyorlar.

Dünya halkları tarafından gerçek yüzleri görülen Siyonist çete ve işbirlikçileri bir taraftan kirli yüzlerini maskelemek amacıyla sözde insani yardım ve barış çağrılarında bulunuyorlar. Diğer taraftan da işledikleri insanlık suçu, ağır insan hakkı ihlalleri ve soykırıma rağmen İsrail’in yanında durmaya, masum Filistin halkını suçlamaya devam ediyorlar.

Bu ikircikli tutumuyla Katil İsrail’in dostu, destekçisi ve hamisi konumundaki ülkelerden biri olan Almanya’nın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier 3 günlük bir ziyaret için ülkemize geldi ve şu an burada bulunuyor.

Ülke olarak İsrail’in yanında olduklarını belirten Steinmeire, Filistin’de yaşanan katliam ve soykırımlarla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullanıyor: “Bu zor zamanlarda Almanya, kararlı bir şekilde İsrail'in yanındadır.  İsrail'le dayanışmamızın devam edeceği konusunda güvence vermek üzere İsrail’e gidiyorum. Sadece terör mağduru İsrail ile değil, aynı zamanda karşılık veren İsrail ile de dayanışma içindeyiz. Hamas bölgede bir savaş başlattı ve kimse İsrail'i kendisini savunma hakkından ve terörle mücadelesinden dolayı kınayamaz.”

Bu açıklamasıyla Siyonist İsraile desteğini açıklayan, işgale karşı topraklarını savunan Filistinlileri ise suçlayan Almanya Cumhurbaşkanına BM Genel Sekreteri António Guterres’in şu sözlerine kulak vermeye çağırıyoruz: "Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım ele geçirilmesine ve şiddete tanık oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Gazze tarihte görülmemiş bir şekilde bir çocuk mezarlığına döndü.”

Biz de vicdanlarının sesine kulak tıkayan, Almanya Cumhurbaşkanına şu çağrıda bulunuyoruz:

Dünya Almanya’dan 20. yüzyılda imza attığınız Holokost ve Namibya soykırımlarıyla yüzleşmesini ve ders almasını beklerken, bugün savaş suçuna ve soykırıma imza atan terör devleti İsrail’i desteklemeyin. Yahudilere karşı işlediğiniz soykırım suçunu unutturmanızın yolu, katil İsrail’i desteklemek değil, karşı çıkmaktır. İsrail, dünya ve insanlık için tarif edilmesi mümkün olmayan büyük bir tehdit ve tehlikedir. Avrupa halkları bunu gördü ve İsrail’e destek veren yönetimlerini uyarıyor, tepki gösteriyor, protesto gösterileri yapıyorlar. Vicdan sahibi Almanya vatandaşları da vergileriyle masum insanların öldürülmesini, soykırımcı bir ülkenin desteklenmesini istemiyorlar. Nitekim Almanya’da yapılan protestolar da bunu gösteriyor.

Almanya Cumhurbaşkanı’na buradan şu mesajı vermek istiyoruz:

İsrail bir devlet değil, işgalci bir terör örgütüdür. Hamas mensupları vatanını savunan özgürlük savaşçılarıdır. İsrailli işgalciler, Filistinlilerin topraklarına, evlerine, işyerlerine çökmekte, her şeylerini gasp etmektedirler. İsrail, fosfor ve misket bombalarıyla on binlerce insanı katletti ve katliamlara devam ediyor. Almanya, bugüne kadar duruşuyla uluslararası hukuk, savaş hukuku ve insan hakları hukukuna aykırı davranan İsrail’i destekleyerek bu suça ortak olmaktadır. Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Alman hükümet yetkilileri, Almanya’nın alnında kara bir leke olarak kalacak olan bu politikalardan vazgeçmelidirler. Almanya da tıpkı İrlanda, Malta ve Slovenya, İspanya, Arjantin, Brezilya, Şili ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi halkı Müslüman olmasa da vicdan sahibi olmanın gereğini yapan ülkelerin safında yerini almalıdır.

Son olarak buradan katliam ve soykırımla dize getirilmeye çalışılsa da şahadet veya zaferden başka bir akıbeti kabul etmeyerek destansı bir mücadeleye imza atan Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz. Bağımsız Filistin ve esenlik yurdu özgür Kudüs’ü göreceğimiz günlerin yakın olacağına inanıyor, kahraman Filistin halkına salamlarımızı gönderiyoruz.

Yaşasın, nehirden denize özür Filistin.

Kahrolsun ırkçı, emperyalist, terörist, Siyonist İsrail ve işbirlikçileri.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş