Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir televizyon programında, imam-hatip okulları ve ilahiyat fakülteleriyle ilgili sözleri tartışma konusu oldu. Tartışmaya Hayrettin Karaman da ortak oldu. Karaman "Benim tercihim, çalışma grubum Diyanet, İmam-Hatipler ve İlahiyatlardır"dedi
Ünlü, CNNTürk'teki programda "Çocuklarınızı imam-hatiplere göndermeyin, düz ortaokul ve liselere gönderin, daha az hasarla çıkarlar" diyerek imam-hatiplerdeki eğitimcilerin hadisleri ve mezhepleri inkar ettiğini ileri sürdü ve "Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik akımı, reformistlik akımı, mealcilik akımı… Neyse, orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan, ' Kur'an değişsin' diyen adam şu an Ankara İlahiyat'ta hoca" dedi.
Cübbeli Ahmet’in bu sözleri Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a soruldu. Karaman, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada "Şu grup daha iyi, şu cemaat daha kötü, mektep iyi, medrese kötü ya da medrese iyi mektep kötü" anlamına gelen beyanları çok "sakıncalı" bulduğunu ifade etti.
"Bunlar bölücü ayrıştırıcı, bizim muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğin köküne kibrit suyu salan yaklaşımlar. Bu, kimden gelirse gelsin böyle. Mektepliden de medreseliden de tarikatlıdan da tarikatsızdan da gelse fark etmez" diyen Karaman, "Herkes kendi bulunduğu yerde en iyi olmaya çalışmalı. İyi niyetle kim çalışıyorsa Allah ondan razı olsun ama şahsen benim tercihim, çalışma grubum Diyanet, imam-hatipler ve ilahiyatlardır" diye konuştu.
4 PKK'lı teslim oldu
11.05.2026
Şehit yakınlarına iki asgari ücret verilecek
13.05.2026
Slovenya, NATO'dan çıkmayı tartışıyor
16.04.2026
İspanya, Çin’i Ortadoğu’ya çağırdı
16.04.2026
yürümeyen, yazgısını eksik yaşar MUSTAFA AKMEŞE 23.04.2026
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İRAN SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 20.04.2026
Görmediğin bir oğlu olmuş… OSMAN KAYAER 27.04.2026