İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları devam ederken, dünya genelinde vicdan sahibi milyonlar ayağa kalktı. Sivil toplum kuruluşları, aktivistler ve çok sayıda siyasi isim, İsrail’e karşı daha sert ve somut adımlar atılması için çağrı yaptı: Denizden yüzlerce gemiyle, karadan binlerce insanla Gazze’ye yürüyelim. İsrail’e abluka uygulayalım!
"Gazze’de masum siviller katledilirken, dünyanın dört bir yanından vicdan sahipleri ayağa kalktı: Artık kınama yetmez, İsrail’e karşı topyekûn abluka zamanı!"

Yapılan çağrılarda İsrail'in yalnızlaştırılması ve işlediği insanlık suçlarının cezasız kalmaması için çağrılar peş peşe yapılıyor;
Denizlerden yüzlerce gemi ve tekne karadan binlerce kişi Gazze'ye gitmeli. İsrail abluka altına alınmalı ve hareket edemez hale getirilmeli.
Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede gönüllüler deniz yoluyla Gazze’ye yardım ulaştırmak için hazırlık içinde. İnsan hakları örgütleri, yardım kuruluşları ve aktivist gruplar, “Gazze’ye Özgürlük Filosu” adı altında dev bir deniz konvoyu oluşturmak için çalışıyor. Amaç, hem ablukanın delindiğini göstermek hem de dünyaya güçlü bir mesaj vermek.
İsrail ile bazı ülkeler arasında devam eden ticaret ise kamuoyunda büyük tepki topluyor. Her geçen gün büyüyen boykot çağrıları, market raflarından uluslararası fuarlara kadar etkisini hissettiriyor. Özellikle İslam ülkelerine, İsrail ile her türlü ekonomik, diplomatik ve askeri ilişkinin kesilmesi yönünde baskılar artıyor.
Savaş suçlarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyen İsrail’e yönelik uluslararası baskının artırılması gerektiğini belirten STK’lar, bu adımların sadece bir tepki değil, bir insanlık görevi olduğuna vurgu yaptı.
Suriye, Gaziantep'te konsolosluk açacak
14.02.2026
Nijer: Savaşa hazırlanıyoruz
14.02.2026
cennet’ten notlar ay’ı RESUL UZAR 20.02.2026