İktibas, Ekim sayısında İran konusunu gündeme aldı
İktibas'ın 526. sayısı "İran Yolun Neresinde?" manşetini taşıyan bir kapak resmi ile çıktı. Mahsa Amini’nin ölümü ile başlayan ve başörtüsüne tepki olarak yayılan olaylar sistemsel bütünlük içinde derginin yorum sayfalarında değerlendiriliyor.
İktibas'ın yeni sayısı bugün çıktı. Derginin kapağına da kaynak olan Yorum konusu, bu sayıda İran'daki olayların yankılarına ayrılmış.
Yorum'da, İran'da bugün yaşananların, başörtüsü zorunluluğundan kaynaklanmakla birlikte, İslam devriminin ardından başlayan ve devam eden sürecin bir parçası olduğu vurgulanıyor. Kılık kıyafet konusunda düzenleme gerekliliğinin yanısıra, yine devrimin ardından başlayan başörtüsü zorunluluğunun ise zaman içinde birçok yönüyle gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Öte yandan, devrimle birlikte İran'a yönelik baskıya başlayan ve buna halen devam eden küresel güçlerin, Mahsa Amini olayında da 'toplumsal mühendislik' faaliyeti sürdürmeye çalıştıkları belirtildi.
İktibas'ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Osman Dirdarzade ile Sanat Edebiyat sayfalarında Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun da yazılarıyla okurlarına sesleniyor.
İspanya, Çin’i Ortadoğu’ya çağırdı
16.04.2026
Slovenya, NATO'dan çıkmayı tartışıyor
16.04.2026
PKK'lılar 4 kategoriye ayrılacak
23.03.2026
İHA pilotluğu için 54 bin kişi başvurdu
23.03.2026
OKUL, EĞİTİM VE ŞİDDET YUSUF YAVUZYILMAZ 18.04.2026
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İRAN SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 20.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026