Başkent Kabil'de Türkiye Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya gelen Afganistan Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi, Türkiye'ye doğrudan uçuşların başlayacağını söyledi.
Başkent Kabil'de Türkiye Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya gelen Afganistan Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi, Türkiye'ye doğrudan uçuşların başlayacağını söyledi.
Afganistan İslam Emirliği Sözcü Yardımcısı İnamullah Samangani tarafından görüşmeye dair yapılan açıklamada, Abdusselam Hanefi'nin Türkiye'nin Afganistan için gerçekleştirdiği insani yardım kampanyaları için Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay'a teşekkürlerini ilettiği belirtildi.
Hanefi, Türkiye'nin Afganistan'a yönelik insani yardımlarının devam etmesi gerektiğini, bu yardımların sevkiyatı ve dağıtımında da işbirliğini sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.
Afganistan Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi ayrıca Afganistan'dan Türkiye'ye önümüzdeki haftadan itibaren uçuşların başlayacağını, bu kapsamda Kam Air'in haftalık 1, Ariana Afghan Airlines'ın ise haftada 2 uçuş planladığını belirtti.
Abdusselam Hanefi, Türk yatırımcıları Afganistan'da yatırım yapmaya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: Mepa News
"Savaşa Hayır" İnisiyatifi Kuruldu
23.09.2026
Silivri Gemi Kazası
03.09.2026
Umran dergisi Eylül 2026 sayısı çıktı
05.09.2026
DEVLET VE YÖNETİM SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 30.09.2026
bana bütün yolu gösterme rabbim MUSTAFA AKMEŞE 01.10.2026
MERHAMET! EY MERHAMET! AYTEN DURMUŞ 02.10.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ - 6 ÜSTÜN BOL 04.09.2026
Yalnızlık Allah'a Mahsustur! AYTEN DURMUŞ 04.09.2026