Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla değerlendiren ve yayın hayatının "25. yılına giren" Genç Birikim dergisinin Şubat 2026 (284.) sayısı çıktı.
Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, “ABD’ye Güvenmenin Bedelini Sadece PKK/SDG Ödemiyor” başlıklı yazısında, emperyal güçlerin bölgedeki oyunlarına ilişkin tarihi önemli tespitlerde bulunmuş.
Bu ay, dosya konuları “Şehadet ve Şehitlik – Ramazan’la Yeniden Dirilmek” olarak belirlenmiş. Dosyaya; Emrah Doğru, "Herkes Şehit Olur mu?"; Erdal Tuğrul, "İbadet ve Eğitim"; Fatih Pala, "Şehadet Bir Tanım, En Titrek ve En Kaynar Yanım"; Dr. Hüseyin Durmaz, "Şehadet: Bir Müminin Ulaşabileceği En Büyük Mertebelerden Biri"; Kemal Ünlütaş, "Şehadeti Konuşmak mı Yaşamak mı?"; Rüstem Ayılmazdır, "Şehadet Vagonu Ramazan"; Rüveyde Bera Pala, "Dinin Yüceliğine Şahit Olmak" ve Taşkın Önel, "Ramazan'ı Kaybetmek" başlıklı yazılarıyla katkı sağlamışlar.
Ayrıca Ahmet Zeki İzgöer’in "Sultan II. Abdülhamid'in Dinî Duyarlılığına Önemli Bir Örnek: İslâmiyet Aleyhinde Paris'te Sahnelenecek 'Muhammed' Adlı Piyesi Yasaklattırması", Cefai Demirel’in "Ankebut Suresi ve Yuva", İmren Şahin Büyüköz’ün "Zan: Psikolojik ve Toplumsal Yangın" ve Yılmaz Alan’ın "Davanın Önemi ve Dava Adamının Özellikleri" başlıklı yazıları ile Dr. İsmail Ceylan’ın "ICE'ın Amerika'da Yaptıkları, Bir Filistinli Olarak Bana Tanıdık Geliyor" başlıklı çevirisi de dergide yer almış.
Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye, 25. yılına girdiği yayın hayatında başarılar diliyoruz.
Siyonist Katz Erdoğan'ı hedef gösterdi
12.04.2026
Masonlara kayyum atandı
12.04.2026
Trump, Papa'ya saldırdı
13.04.2026
İSRAİL SONA YAKLAŞIYOR - Mehmet Taşdöğen
19.03.2026
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
19.03.2026
Eleştiri ve Ahlak YUSUF YAVUZYILMAZ 11.04.2026
Mezhebin Kadar Savaş! DERVİŞ ARGUN 13.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026