İsmi ve Müsemması Arasında “Mekke Paktı”
İktibas Dergisi’nin Eylül sayısında Mekke Savunma Anlaşması masaya yatırıldı. Anlaşmanın ilan ediliş şeklinden başlayarak, zamanlaması, ortakları, ülkeler için taşıdığı potansiyel ile mutfaktaki gizli şef üzerine tahlil yapıldı.
İktibas’ın Eylül/573 sayısı okurlarına ulaşmaya başladı. Dergide bu sayısının gündemi, Ortadoğu’ya yeni bir şekil vermeye aday Mekke Anlaşması’nın öncesi ve sonrası ile tahlili oldu. Mekke isminin maksatlı olarak kullanıldığı ve bölgedeki bütün aktif oyuncuların dahil edilmek istendiği bu yeni oyunun ABD ile ilişkisi ve hedeflenen yeni düzenin daha baştan aksayan yönleri irdelendi. “Bir zehirli aşın pişirilmekte olduğundan kuşku yoktur” ifadesi kullanılan derginin Yorum’unda, bölgemize dair Washington ve Brüksel’den yazılan hikâyelere karşı kendi hikayemizin zamanının geldiği vurgulandı.
İktibas’a bu ay yazılarıyla katkı veren isimler arasında Mehmed Durmuş, Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer, İlyas Metin ve Yasin Yarar yer alırken, Sanat Edebiyat sayfalarında da M. Akif Coşkun imzalı bir deneme okuyucunun dikkatine sunuldu. Arşiv niteliği taşıyan haber ve yazılardan oluşan geniş bir seçki de derginin bir başka bölümünü oluşturdu.
Ümmetin Çocukları Husiler / Mehmet TAŞDÖĞEN
10.10.2026
Mekke İttifakı Test mi Ediliyor? AHMET GÜRBÜZ 23.09.2026
DEVLET VE YÖNETİM SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 30.09.2026
Kintsugi Ruhsal Yenilenme AHMET GÜRBÜZ 12.10.2026
sahi “sen kimsin?” MUSTAFA AKMEŞE 24.09.2026
fesleğen gibi bir dindarlık MUSTAFA AKMEŞE 08.10.2026