İktibas’ın Temmuz Sayısı: İzzetin Zaferi
ABD ve siyonist rejim tarafından peş peşe Gazze, Lübnan ve İran cephelerinin açılması sonrası, bu cephe adına İran’la masaya oturmak zorunda kalması, İktibas’ın yeni sayısında Kerbela’dan Gazze’ye ve Hürmüz’e İzzetin Zaferi olarak değerlendirildi.
İktibas 571. sayısı ile okurlarına ulaşmaya başladı. Bu sayıda, 28 Şubat’ta başlayan ABD-İsrail saldırılarının ardından, 107 gün sonunda ulaşılan ABD-İran mutabakatı üzerine bir değerlendirme yapıldı. Derginin kapağında İran’ın Azadi Kulesi’nin bir görüntüsü yer alırken, Yorum sayfalarında, İran’ın teslimiyet yerine direnişi seçerek, zillet yerine izzeti tercih etmiş olduğu vurgulandı. Buna karşılık ABD başkanı ile bir resim karesinde yer alabilme peşinde olan, İslam dünyasındaki birçok rejimin lideri için ise uygun kelimenin ancak zillet olacağı belirtildi. Son üç yılda Gazze, Lübnan ve İran direnişleri, iman matematiğinin reel matematiğe üstünlüğünün müşahhas örnekleri olarak kaydedildi.
İktibas’ın bu sayısında Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Hüseyin Alan, Ali Göçmez, Zafer Çam ve İslam Başaran yazılarıyla okura seslendi. Sanat Edebiyat sayfalarında ise Mehmet Akif Coşkun’un şiirsel çalışması yanında, şair-yazar Metin Önal Mengüşoğlu’nun televizyonda yayınlanmış bir konuşmasından geniş bir özet sunuldu.
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026