İktibas Dergisi'nin Haziran sayısı "Mezhepçilik Fitnesi ve Ötesi" manşeti ile çıktı. İran savaşı ile yeniden gündeme gelen mezhepçiliğin 'uranyum'dan daha tehlikeli bir silah olduğu vurgulanan dergide, bu tür oyunlarla başa çıkmanın yolunun artık öğrenilmesi gerektiğinin altı çizildi.
İktibas'ın 570. sayısı 1 Haziran 2026 itibariyle okurlarına ulaşmaya başladı. Yeni sayının gündeminde Mezhepçilik konusu yer alıyor. Derginin Yorum sayfalarında, Şia akaidi ile Ehli Sünnet arasında sürüp giden anlaşmazlık çeşitli yönleriyle ele alınırken, Müslümanlar arasında fitneye neden olan bu durumun, Müslüman dünyayı dostunu düşmanını doğru belirleyemez hale getirdiği ifade ediliyor. Bugünkü durum ile, Mustalik oğulları gazvesinde münafıkların Ensarla Muhacirleri birbirlerine düşürdükleri günler arasında benzerlik kuruluyor.
Derginin bu sayısında Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer, Hüseyin Alan, Ali Durmuş ve İslam Başaran'ın yazıları yanında Sanat Edebiyat bölümünde M. Akif Coşkun ve Cenk Ateş imzalı çalışmalar yer alıyor.
Gerek geçtiğimiz ayın gündemi gerekse Müslüman dünyanın ahvaline dair seçme haber ve yazılardan oluşan alıntılar bölümü de dergide okuyucuya sunulan bir diğer bölüm.
Halil el-Hayya Hamas'ın yeni lideri oldu
20.07.2026
Özgür Özel, yeni partiyi ilan etti
21.07.2026
İspanya'nın şampiyonluğuna Gazze'de Kutlama
20.07.2026
TBMM'den Somali tezkeresine onay
23.07.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
Abdullah Naci ile Derkenar
02.07.2026
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
Bilginin İnsanileştirilmesi -1 ÜSTÜN BOL 19.07.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026