Tunus’un Mahdia kenti açıklarında göçmenleri taşıyan bir tekne alabora oldu..
Yetkililerin açıklamasına göre tekne, yaklaşık 70 göçmeni taşıyordu ve hepsinin Sahra Altı Afrika ülkelerinden geldiği belirtildi. Olayın nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.
Kaza çarşamba günü meydana geldi. Yaklaşık 30 kişi kurtarılırken, diğer yolcuların cansız bedenlerine ulaşıldı. Arama kurtarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Tunus makamları, kazanın oluş şekli ve teknenin kalkış noktasıyla ilgili detayların araştırıldığını açıkladı.
Aralarında bebeklerin de bulunduğu en az 40 kişi hayatını kaybederken olay Akdeniz’de bu yıl meydana gelen en ölümcül deniz kazası olarak kayda geçti.
Birleşmiş Milletler verilerine göre 2023 yılında 210 binden fazla kişi Orta Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalıştı. Bunlardan yaklaşık 60 bini yakalanarak geri gönderildi, 2 bine yakını ise denizde hayatını kaybetti.
Geçen şubat ayında da Sfax kenti açıklarında Sudanlı göçmenleri taşıyan bir tekne batmış, benzer bir trajedi yaşanmıştı.
Avrupa’ya yönelen göç dalgasının başlıca geçiş noktalarından biri hâline gelen Tunus, artan uluslararası baskı altında.
Avrupa Birliği, 2023 yılında Tunus ile 118 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak düzensiz göçle mücadele, insan kaçakçılığını önleme ve sınır güvenliğini güçlendirme konularında destek sözü vermişti.
Ancak Akdeniz hâlâ dünyanın en tehlikeli göç rotalarından biri olmaya devam ediyor.

Challenge diyen bir Tarihçiye / Fuad Durgun
23.10.2025
Ahmet Mercan: İşlerimiz 'Şura' ile midir?
23.10.2025
Tunus'ta göçmen botu faciası! En az 40 ölü!
23.10.2025
İngiltere’de Zirvede Hangi Türkler Var?
30.09.2025
Fas'ta gençler ayaklandı
01.10.2025
Sumud: Dünyanın Vicdanı YUSUF YAVUZYILMAZ 06.10.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Üstad'ın Psikanalizi Dr. MEHMET SILAY 09.10.2025
Cumhuriyet Sonrası İslamcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 12.10.2025