Trabzon'da çocuklara yönelik düzenlenen "tekne orucu" etkinliği devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ramazanın manevi atmosferini çocuklara yaşatmak amacıyla 4-12 yaş grubuna yönelik düzenlenen "tekne orucu" etkinliklerinin yoğun katılımla devam ettiği belirtildi.
Etkinliğin, Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki Hacı Murat Tosun Camisi'nde gerçekleştirildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
"Etkinlikte yer alan 780 çocuk hem eğlendi hem de ramazan ayının anlam ve önemini öğrenme fırsatı buldu. Program kapsamında çocuklara Nasrettin Hoca hikayeleri anlatılırken, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu da sahnelendi. Etkinlik sonunda çocuklara iftarlık olarak çeşitli ikramlar yapıldı, günün anısına seccade, tespih ve kumbara hediye edildi."
Açıklamada, etkinlikteki konuşmalarına yer verilen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca da tekne orucu etkinliklerine Köprübaşı ilçesinden başladıklarını belirtti.
Şimdiye kadar Vakfıkebir, Arsin, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Maçka ve Ortahisar ilçelerinde etkinliğin gerçekleştiğini vurgulayan Kanca, "Ramazan boyunca diğer ilçelerimizin tamamında da yapılacak. Şimdiye kadar etkinliklere 4 bin 660 evladımız katıldı. Çocuklarımıza ramazanı sevdiren bu etkinlik çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Paşinyan ve Putin'den gergin görüşme
04.04.2026
Geleneğin Önemi|Vahdettin İNCE
05.04.2026
İktibas Dergisi'nin Mart 2026 Sayısı Çıktı
12.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026
Kişilik ve Söz Üzerine AYTEN DURMUŞ 06.04.2026
Green Card Sevdalıları CYRANO DE BERGERAC 07.04.2026
Teslimiyetin maskesi; mezhepçilik DERVİŞ ARGUN 16.03.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-II KADİR ÇİÇEK 04.04.2026
Tesadüfün bu kadarı: İki 28 Şubat! OSMAN KAYAER 25.03.2026