Ankara Filistin Dayanışma Platformu, siyonist işgali protesto etmek ve mazlum Filistin halkına destek için büyük bir eylem gerçekleştirdi.
Hacı Bayram Caimii avlusunda bir araya gelen Ankara Filistin Dayanışma Platformu bileşeni STK'lar, Filistinde katledilen çocuklar için "Çocukların kanları İsrail'i boğacak" sloganları attılar.
Hükümeti daha etkili adım atmaya, İsrail ile ticari ve siyasi ilişkileri kesmeye çağıran platform üyeleri, halkımızı da İsraile destek veren ürünleri boykot konusunda devama çağırdılar.
Binlerce Kişi, Ankara'da Filistin İçin Buluştu
Ankara, Filistin'in yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek ve mazlum Filistin halkına destek olmak amacıyla harekete geçti. Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen program, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Zulme Karşı Bir Duruş: Siyonist İşgal Rejimine Tepki
Siyonist işgal rejimi, Filistin toprakları üzerindeki zulmünü sürdürürken, Ankara'da binlerce kişi, işgalin ve katliamların son bulması için bir araya geldi. Yaklaşık 100 yıldır devam eden bu işgale karşı gösterilen tepki, binlerce kişinin ortak bir çığlığına dönüştü.
Platformdan Güçlü Mesajlar: "Elhamdülillah, Mazlumların Yanındayız!"
Basın açıklamasını okuyan Serkan Güçlü, "Elhamdülillah" diyerek Müslüman gençlerin sahabe ahlakına uygun bir duruş sergilediğine vurgu yaptı. Güçlü, "Mazlumların yanındayız, zulme sessiz kalmayacağız!" diyerek platformun kararlılığını ortaya koydu.
Adnan Üstün Hoca'nın Dualarıyla Son Buldu
Yedi Hilal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Üstün Hoca, etkinliği dua ile sonlandırarak, Filistin'e destek çağrısını güçlendirdi. Dualarında, mazlumların yanında durmanın, zulme karşı duruşun unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Ankara'dan Yükselen Çağrı - "Filistin'e Özgürlük!"
Ankara'da gerçekleşen bu büyük buluşma,binlerce insanın Filistin için bir araya gelerek ortak bir duruş sergilediği anlamına geliyor. Mazlumların çığlığına destek veren bu büyük kalabalık, dünyaya Filistin'e özgürlük çağrısı yaparak, zulme karşı durmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Program, Adnan Üstün hocanın dualarıyla son buldu.
Yedi Hilal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Güçlü tarafından okunan basın açıklaması aşağıda verilmiştir:
·
· وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّٰهِ جَمٖيعاً وَلَا تَفَرَّقُواࣕ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللّٰهِ عَلَيْكُمْ اِذْ كُنْتُمْ اَعْدَٓاءً فَاَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَاَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهٖٓ اِخْوَاناًۚ وَكُنْتُمْ عَلٰى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَاَنْقَذَكُمْ مِنْهَاؕ كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللّٰهُ لَكُمْ اٰيَاتِهٖ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُون
·
Al-i İmran ﴾103﴿
Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.
Elhamdülillah.
Elhamdülillah ki sahabe ahlakına sahip gençler varmış hala şu yeryüzünde.
Elhamdülillah.
Elhamdülillah ki, “cihadı alnının çatına vurmuş, önce şehadeti duasının başına koyan” gençler varmış şu dünyada.
Elhamdülillah
Elhamdülillah “İnsanlar size karşı asker toplamışlar, onlardan korkun” denildiğinde Hasbünallahü ve Nimel Vekil diyerek (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!”) diyen gençler varmış hala bu dünyada.
Elhamdülillah
Elhamdülillah, dünyevileşme ve konfor girdabında ahireti unutan Müslümanlara; cihadı, şehadeti, Allah yolunda savaşmayı hatırlatan gençler varmış hala şu yer yüzünde.
Elhamdülillah; paramız, ekonomimiz, rahatımız, konforumuz zarar görür diyen Müslümanlara rağmen hala Mescid-i Aksa’yı düşünen ve onun özgürleşmesi için savaşan Müslümanlar var şu yeryüzünde.
Elhamdülillah.
Elhamdülillah; “biz; bir avuç toprak parçasında, bir avuç insanız, küfrün devasa orduları karşısında ne yapabiliriz” demeden şehadet arzusu ile savaşan gençler varmış bu dünyada.
Elhamdülillah
Elhamdülilllah ki; İsrail’in ablukası altında dünya Müslümanlarının konformizm hastalığı kendilerine bulaşmamış bir avuç genç bize yeniden muvahhit ve mücahit olmayı öğretiyor.
Elhamdülillah
Elhamdülillah; hala sevdiklerini toprağa verirken “elhamdülillah” diyerek, “şahit ol ya rab” diyerek cihada koşan Müslümanlar varmış şu dünyada.
Elhamdülillah
Elhamdülillah ki, bizi dirilten, bizi kendimize getiren bize yeniden küfre karşı başkaldırmayı, yılmamayı, ümitsizliğe düşmemeyi öğreten Müslümanlar varmış şu fani dünyada.
Kardeşlerim. Bizden öncekilerin toprak olup gittiği şu dünyadan bir gün bizler de gideceğiz. Şu ten gömleğini giydiğimiz gibi çıkartarak dünyayı terkedeceğiz. Fakat geride bıraktığımız şahitliklerimiz olacak.
Savaş yeniden başladı. Çatışmalar yeniden başladı. Kardeşlerimizin, çocukların başına bombalar yeniden yağmaya başladı. ABD, Fransız, Alman askerleri üniformalarında “devletlerini temsil eden ibarelerle” savaşmaktan çekinmiyorlar. Fakat Gazzeliler tek başına savaşıyor.
Bu yüzden gelin bu zulmü unutmayalım.
Bu yüzden gelin bu katliama alışmayalım.
Gelin bu cinayetlere hep birlikte ses çıkartalım. Evimizde, işimizde, sosyal medyamızda, hayatımızın her alanında gündemimizin baş köşesinde yer ver verelim.
Unutmayalım.
Eğer Müslüman kardeşimizi unutursak, o büyük günde biz de “unutulur gideriz”.
Esselamualeyküm.
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
BARIŞ UMUDU / Ümit AKTAŞ
09.02.2025
BARIŞ UMUDU|ÜMİT AKTAŞ
08.02.2025
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
Yıldız Ramazanoğlu ile Derkenar..
24.01.2025
Nail Bey'in Aklı İsraille Ticarette Kaldı!
25.01.2025
Instagram Annesi Hülya FEYZULLAH AKDAĞ 09.02.2025
Netanyahu Trump’ın Mayın Eşşeği mi? AHMET GÜRBÜZ 08.02.2025
ATEŞKESİN ATEŞİ DERVİŞ ARGUN 15.01.2025