Mazlumder ''İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği'' Adana şubesinin 18 Kasım 2023 tarihinde başlatmış olduğu İnsan Hakları Okulu derslerinin sonuncusu olan ''Küresel Siyaset ve İnsan Hakları Emperyalizmi'' başlıklı ders bu hafta 6 Ocak 2024 tarihinde saat 14,00 da Mazlumder Adana şubesinin kendi bürosunda, Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Eğitimci Ali Öner tarafından yapıldı.
Ali Öner,özetle; Küresel siyasetin, sermayenin onaylayabilecegi etkenlerden oluştuğunu belirterek, BM, AB İnsan hakları örgütleri ,
batıli hükümetler için İnsan hakları tanımları, kendileri için farklı islam ve doğu toplumları için farklıdır
Gazze özelinde gördüğümüz soykırımın görülmemesi batılı devlet yönetimlerince görulelmemesi bundandır.BM de veto yetkisi olan 5 ülke, sermayenin emrinde çıkar gruplarından oluşur.
İnsan hakları kavramı da saflığını yitirmiş kavramların başında gelmektedir.
Gazze protestolarında,batıdaki eylemselliğin daha görünür ve etkin olmasının sebebi doğu/islam ülkelerindeki baskıcı yönetimlerin kendi halklarını sindirmesidir.
Batının bizi sömürmek için kullandığı argüman, bizden adam olmaz düşüncesidir.Bunun içini doğu toplumu pasif kadercilik anlayışıyla dinsel bir yapıyla desteklemiştir.
Uluslararası siyasette güçlüler istediğini yapar, zayıflar katlanır. Kanıt'a gerek yoktur güçlünün kanısı yeterli gorülür.
Çözüm; insanın kendinden başlamak üzere, aileler, eğitim kurumları, stk lar ve devletin çabalarında yatmaktadır. Bunun için; rasyonel eğitim, doğru üretim teşvikleri, tarımın desteklenmesi, hukukun üstünlüğü, özgürlüklerin hayata hakim olması sıralanabilir.
8 üniversiteye rektör ataması
23.07.2026
TBMM'den Somali tezkeresine onay
23.07.2026
Abdullah Naci ile Derkenar
02.07.2026
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ-2 ÜSTÜN BOL 27.07.2026
ERTELEMEKTEN VAZGEÇEBİLİR MİYİZ? ESRA DURU 27.07.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026