metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Türkiye

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'nun sözlerine ilişkin açıklama

12.01.2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun karar süreçleri içerisinde 6 parti liderinin imza yetkisine sahip olacağına dair sözlerine ilişkin konuştu.

İsmail Küçükkaya’nın Halk TV’deki programında aktardığına göre, Kılıçdaroğlu ‘ikili mekanizma’ kuracaklarını belirterek şunları dedi:
 
“Altı partinin de bu işbirliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 25, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar. İki ayrı kriterimiz var. Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz, başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur. Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir.”
 
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır" demişti. 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş