metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Ankara Analiz

General Mossad ve IŞİD hedeflerine yapılan füze saldırılarının ayrıntılarını anlattı

17.01.2024

 

Tasnim News Agency'dan Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Salı günü erken saatlerde Suriye ve Irak'ta DAEŞ (IŞİD) teröristlerine ve İsrail Mossad merkezine yönelik çok yönlü füze operasyonunun ayrıntılarını açıkladı.

Tuğgeneral Emir Ali Hacızade'nin Salı günü Devrim Muhafızları Komutanı ile yaptığı telefon görüşmesinin görüntüleri, Irak'ın Erbil kentindeki Mossad üssüne ve Suriye'deki IŞİD kalelerine gece düzenlenen füze saldırılarının ayrıntılarını ortaya koydu.

Telefonda üstlerine bilgi veren DMO Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı, Huzistan Eyaleti'nin güney kesimlerinden Suriye'nin İdlib kentindeki tekfirci terörist hedeflere dört Kheibarshekan (kale düşürücü) füzesi atıldığını söyledi.

Gece yarısına doğru her şeyin yolunda gittiğini kaydetti.

Komutan, Kirmanşah'tan fırlatılan diğer dört füzenin ve Batı Azerbaycan Eyaletinden fırlatılan yedi füzenin Irak Kürdistan Bölgesindeki Siyonistlerin üssüne yağdığını da sözlerine ekledi.

Kheibarshekan füzesi 1,450 kilometre menzildeki hedefleri tam isabetle vurabiliyor.

Stratejik silah, Devrim Muhafızları tarafından geliştirilen ve büyük yeteneklere sahip üçüncü nesil uzun menzilli bir füzedir.

Yeni füze katı yakıtla çalışıyor ve iniş aşamasında yüksek manevra kabiliyetiyle füze kalkanlarını delme kapasitesine sahip.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, Erbil'deki Mossad casusluk üssüne yönelik füze saldırısının, İsrail'in Devrim Muhafızları ve direniş cephesinin bazı komutanlarına yönelik suikastına yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Suriye'de askeri danışman olarak görev yapan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu General Seyid Razi Musavi 25 Aralık'ta Şam'ın banliyölerinden Zeinabiyah'ta İsrail'in düzenlediği hava saldırısında şehit olmuştu.

Daha sonra 3 Ocak'ta DAEŞ, Kerman'da merhum komutan Korgeneral Kasım Süleymani'nin şehadetinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen bir etkinliğe terör saldırısı düzenledi ve 90'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine ve 300'e yakın kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş