metrika yandex
  • $41.97
  • 48.84
  • GA41400

Haberler / Ankara Analiz

Gazi Üniversitesi’nde Filistin’e destek eylemi yapan öğrencilere ırkçı saldırı!

03.05.2024

Gazi Üniversitesinde Filistin’e destek eylem yapan öğrenciler, Arapça slogan attıkları ve Filistin bayrakları taşıdıkları için ırkçılar tarafından saldırıya uğradı.

Türkiye’nin birçok üniversitesin olduğu gibi Gazi Üniversitesinde de Filistin’e destek eylemi yapıldı. Ancak, öğrenciler önce Filistin bayrakları taşıdıkları ve kefiye taktıkları için ırkçı sürü tarafından engellenmek istendi.

Daha sonra Türkçe ve Arapça slogan atan öğrencilere ırkçılar tarafından saldırı yapıldı.

“Ne Mutlu Türküm Diyene” diye slogan atan ırkçı grup, bazı öğrencileri darp etmeye çalıştı. Gazi'deki ırkçı saldırganlara karşı başta okul idaresi olmak üzere yetkili makamlardan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Polis ekiplerinin ırkçıları koruduğu ve eylemi yapan öğrencilere zorluk çıkardığı iddia edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu mensupları, üniversitenin önüne giderek saldırıya tepki gösterdi.

Filistin Dayanışma Platformunun yaptığı açıklama:

Filistin için Yapılan Dayanışma Eyleminde Yapılan Saldırı Kabul Edilemez 

Gazi Üniversitesi'nde yapılan Gazze'ye Destek Eylemi sonrasında eylem yapan öğrencilere bir grubun yapmış olduğu fiili saldırı sonucu Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak Üniversiteye gidilerek öğrencilere destek verilmiştir.

Üniversite yönetiminden bu saldırının şeffaflıkla  soruşturulması, sorumluların cezalandırılması ve üniversitede öğrencilerin güvenliğinin sağlanması, Filistin ile ilgili yapılacak etkinliklerin engellenmemesi talep edilmiştir.

Bundan sonraki süreçte de gelişmelerin takipçisi  olunacağı ifade edilmiştir.

Gazi Üniversitesi girişinde konuya ilişkin açıklama yapılmıştır.

 Ankara Filistin Dayanışma Platformu

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş