metrika yandex
  • $32.19
  • 34.99
  • GA17650

Haberler / Türkiye

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen'den sivil Anayasa için partilere ittifak yapma ve Türkiye'nin geleceğini şekillendirme çağrısı

13.09.2023

 

Türkiye'nin 100. Cumhuriyet yılına yaklaşırken, ülkenin geleceği için büyük bir öneme sahip olan sivil anayasa hazırlığı konusunda SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen önemli bir çağrıda bulundu.

Bilgen, mevcut anayasalara bağlılığın, anayasa yapım yöntemi ve süreci ile doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayarak, toplumun taleplerini yansıtan yeni bir sivil anayasa hazırlanmasının toplumsal barış için kritik olduğuna dikkat çekti.

Bilgen'in açıklamasında, darbe sonrası yazılan anayasa metinlerinin toplum sözleşmesi niteliği kazanmasının zor olduğu belirtildi. Bu nedenle, mevcut anayasadaki hakların uygulanmasının toplumun anayasayı sahiplenmesi ve talepkar olmasıyla yakından ilişkili olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca Genel Başkan, sivil, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa hazırlanmasının, partilerin farklı eğilim ve önceliklerine rağmen toplumun önceliği olması gerektiğini vurguladı. Partiler arası rekabetin, ülkenin ihtiyaçlarından ödün verilmesine yol açmaması gerektiğine işaret edildi.

Bilgen yaptığı basın açıklamasında, kamuoyu önünde taleplere odaklı açık tartışmaların, ortak akıl oluşturmanın önünü açacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin tarihsel sorumluluğu olarak görülen sivil anayasa hazırlığının ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Sivil anayasa hazırlığı, ülkenin demokratikleşme ve toplumsal barış yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. SES Partisi, tüm siyasi tarafları, ülkenin ihtiyaçlarına odaklanmaya ve yapıcı bir tavır sergilemeye çağırdı. Partilerin, küçük seçim hesapları yerine Türkiye'nin geleceği için bir araya gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Basın açıklmasının metni aşağıda verilmiştir.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş