Nasrallah sessizliği ile Siyonist rejimi şaşırttı
Lübnanlı bir medya kuruluşunun iddiasına göre Lübnan'daki Hizbullah Direniş Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, son haftalarda kamuoyu önünde konuşmama kararı alarak Siyonist rejimi kafa karışıklığı içinde tuttu.
IRNA'dan Tercüme
Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber
Lübnanlı bir medya kuruluşunun iddiasına göre Lübnan'daki Hizbullah Direniş Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, son haftalarda kamuoyu önünde konuşmama kararı alarak Siyonist rejimi kafa karışıklığı içinde tuttu.
Elnashra'da yayınlanan bir makalede Nasrallah'ın işgal altındaki Filistin topraklarında çatışmalar başladığından beri bir konuşma yapabileceği ancak düşmanı karanlıkta bırakmaya karar verdiği belirtildi.
"Lübnan'ın işgal altındaki Filistin sınırındaki durum kontrol altındadır" denilen açıklamada, Hizbullah'ın Siyonist rejime karşı yürüttüğü operasyonların saldırıdan ziyade misilleme niteliğinde olduğu ifade edildi.
Ayrıca, "Nasrallah'ın savaşın başlamasından bu yana bir konuşma yapmamış olması senaryoların karmaşıklığını arttırıyor" denildi.
Hizbullah'a yakın kaynaklar, Hizbullah liderinin son iki haftadır halka açık bir konuşma yapmamasının, Hizbullah'ın ne yapmayı planladığını çok merak eden Siyonist rejime karşı yürüttüğü psikolojik savaşla uyumlu olduğunu düşünüyor.
Elnaşra, "Nasrallah'ın konuşması önemli bir gelişme olduğunda, savaş sürecinde önemli bir değişiklik yaşandığında ya da bir yerde zafere ulaşıldığında gelecek" dedi.
Savaşın kapsamını genişletmenin İsrail'in çıkarına olmadığı uyarısında da bulunan Elnaşra, bunun Batılıların Beyrut'a uçuşları askıya almaları ve vatandaşlarından Lübnan'ı hızla terk etmelerini istemeleri gibi eylemlerinden anlaşılabileceğini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
1