İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
MAZLUMDER, Gazze'de soykırım devam ederken; kutlamaların, açıklamaların, bildirgelerin gerçek bir değer taşımadığına değinerek, "çocukların ölmediği, evlerinin başlarına yıkılmadığı, okullarının ve öğretmenlerinin hedef alınmadığı bir dünya için; bugün ve yarın Gazze'de olanları unutmamak ve devam eden hukuksuzluklara karşı insani bir yükümlülük alarak somut adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz." dedi
MAZLUMDER Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklma şu şekilde:
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve biz bu günü kutlamıyoruz!
Gazze'de soykırım devam ederken; kutlamaların, açıklamaların, bildirgelerin gerçek bir değer taşımadığına şahitlik ediyoruz.
Çocukların ölmediği, evlerinin başlarına yıkılmadığı, okullarının ve öğretmenlerinin hedef alınmadığı bir dünya için; bugün ve yarın Gazze'de olanları unutmamak ve devam eden hukuksuzluklara karşı insani bir yükümlülük alarak somut adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz.
Çünkü çocukların acımasızca öldürülmeye devam ettiği bir dünyada; hiçbir hakkın gerçek, hiçbir sözün samimi, hiçbir insanlık iddiasının geçerli olmayacağını biliyoruz.
MAZLUMDER ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU


Maduro'nun Eşinden Ev Hapsi Talebi
15.09.2026
Kur’an dervişi Kemal Kelleci vefat etti
16.09.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026