Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinli doktor çift Ala Neccar ve Hamdi Neccar’ın 9 çocuğu Cuma gecesi evlerine düzenlenen hava saldırısında İsrail tarafından katledildi.
Saldırı sırasında anne Ala Neccar hastanede görevinin başındaydı. Saldırı sırasında evde bulunan baba Hamdi Neccar ile çiftin 10 çocuğundan biri olan 11 yaşındaki Adem ağır yaralanırken, en küçüğü altı aylık en büyüğü 12 yaşında olan 9 çocuk ise şehit oldu.
Çiftin çocukları Yahya (12), Rakan (10), İf (9), Cubran (8), Rislan (7), Rifan (5), Sidin (3), Lokman (2) ve 6 aylık Sidra terörist İsrail’in saldırısında şehit oldu.
Reuters’a konuşan Nasır Hastanesi’nden bir doktor, Hamdi Neccar’ın karnında ve göğsündeki kanamaların durdurulması için iki kez ameliyata alındığını ve halen yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü söyledi.
İsrail ordusu Cuma akşamı Han Yunus’ta düzenlediği saldırıyı doğrularken, saldırı öncesinde bölgeden sivillerin tahliye edildiğini ileri sürdü. Terörist İsrail ordusu, Han Yunus'ta 9 çocuğu öldürdüğü saldırıyı “inceleyeceğini” açıkladı.
Nasır Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre saldırıda ağır yaralanan 11 yaşındaki Adem’in durumu stabil ancak ciddiyetini koruyor.
Çocuk doktoru olan anne Ala Neccar evlerine saldırı düzenlendiği sırada İsrail’in saldırılarında yaralanan başka Filistinli çocukları tedavi ediyordu.
Yakınları, Ala Neccar’ın saldırı haberini aldıktan sonra eve giderek çocuklarının yanmış bedenlerini gördüğünü söyledi.
Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, İsrail'in saldırısında 10 çocuğundan 9'unu kaybeden Filistinli kadın doktor Ala Neccar’ın çocuklarının cansız bedenlerine sarıldığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.
Bu görüntünün tüm insanlığı harekete geçirmesi gerektiğini belirten Diaz-Canel, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:
"Bu görüntü, tüm insanlığı harekete geçirmesi gereken, yürek burkan ve sarsıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. Görmezden gelenler bir gün pişmanlıkla hatırlayacak. Öldürülen çocuklar ve en kötü cehennemi yaşayan anneler var ortada. Filistin halkına yönelik bu soykırımı, suçlular daha ne kadar sürdürecek?”
Küba'dan ABD'nin tehditlerine rest
12.01.2026
Sudan Hükümeti, başkent Hartum'a geri döndü
12.01.2026
235 emniyet müdürü emekli edildi
19.12.2025
Salavat-ı Şerife AHMET GÜRBÜZ 12.01.2026
Venezüella İran ve Suriye AHMET GÜRBÜZ 14.01.2026
ABD Terörü ve Rızanın Çözülüşü BEKİR BERAT ÖZİPEK 04.01.2026
Özgürlük, Din ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 27.12.2025
yola iz olanlar; hz aişe… MUSTAFA AKMEŞE 19.12.2025
Kalemin Dansı, Göstergenin Oyunu ZEYNEP YÜCEL 24.12.2025
yola iz olanlar hz ebu bekir MUSTAFA AKMEŞE 26.12.2025