Kazakistan diktatörlüğünün, işkence ederek çekip, yayımladığı itiraf görüntülerindeki kişinin konsere giden bir müzisyen olduğu ortaya çıktı. “200 dolara Kazakistan’ı karıştırmaya geldiğini itiraf eden yabancı terörist,” diye yayımlanan görüntüdeki kişinin tanınmış Uygur Müzisyen Vikram Ruzahunov olduğu ortaya çıktı.
Kazakistan devlet televizyonunda ülkesinde işsiz olduğu için 200 dolar karşılığında Kazakistan’ı karıştırmaya geldiği itirafı yayımlanan kişinin, Uygur kökenli Kırgızistanlı caz müzisyeni Vikram Ruzahunov olduğu anlaşıldı. Tanınmış sanatçının yakınları, 2 Ocak’ta Kazakistan’a konser için giden Ruzahunov’un işkence altında zorla ifadesinin alındığını açıkladı. Kazakistan’a olayları bastırmak için asker gönderen Kırgızistan’ın Dışişleri Bakanlığı olayı takip ettiğini duyurdu.
Kırgızistan, basında yer alan protestolara Kırgızistan vatandaşlarının katıldığı haberleri üzerine Kazakistan’a nota verdi.
Kazakistan devlet televizyon kanallarında yayınlanan haberde kendisini Kırgızistan vatandaşı olarak tanıtan Vikram Ruzahunov, 1 Ocak’ta tanımadığı kişilerin telefonla kendisini arayarak Kazakistan’daki olaylara katılması için 200 dolar vereceğini söylediğini belirtmiş, Ruzahunov’un yüzünde şiddete maruz kaldığına dair izler olduğu görülmüştü. Bu üslubun Kırım, Çeçenistan ve diğer İslam beldelerini işgal eden Moskova yönetiminin uyguladığı vahşi politikalarla benzeşmesi işkencenin arkasında KGB'nin olduğu şüphelerini kuvvetlendiriyor.
Rusya'nın çıkarlarını koruyan ve Moskova eksenli hareket eden gölge lider Nazarbayev’in kontrolündeki Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların protesto edilmesi ile başlayan olaylar sonrası Almatı, Rus ve Ermeni askerlerini de ülkeye davet ederek utanç verici bir icraata imza atmıştı.
Petrol ve doğalgaz zengini Kazakistan’da yönetim, bir avuç elitin lüksü için halkı sefalete sürüklüyor. Nazarbayev’in uzun yıllar süren iktidarında ülkenin zenginlikleri yabancı şirketlere peşkeş çekilmişti.
(Köklü Değişim)
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
BARIŞ UMUDU / Ümit AKTAŞ
09.02.2025
BARIŞ UMUDU|ÜMİT AKTAŞ
08.02.2025
Yıldız Ramazanoğlu ile Derkenar..
24.01.2025
Nail Bey'in Aklı İsraille Ticarette Kaldı!
25.01.2025
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
Netanyahu Trump’ın Mayın Eşşeği mi? AHMET GÜRBÜZ 08.02.2025
SESSİZ TÜRKÜ! AYTEN DURMUŞ 04.02.2025
Instagram Annesi Hülya FEYZULLAH AKDAĞ 09.02.2025
ATEŞKESİN ATEŞİ DERVİŞ ARGUN 15.01.2025
Evlenmemek ve Evlenememek FEYZULLAH AKDAĞ 27.01.2025