Hamas'ın bugün, hafta sonu serbest bırakacağı üç İsrailli rehinenin ismini açıklaması bekleniyor.
İşgal medyası da Hamas'ın rehinelerin isimlerini açıklayacağını belirtti. Hamas kısa bir süre önce yaptığı açıklamada ateşkese bağlılığını yinelemiş ve bir sonraki takasın belirlenen takvime göre gerçekleştirileceğini ifade etmişti.
Hamas sözcülerinden Abdullatif el Kanu, "Ateşkesi uygulamak ve işgali buna tamamen uymak zorunda bırakmak istiyoruz" dedi ve "ara bulucuların İsrail'e Cumartesi günü takas sürecini yeniden başlatması için baskı yaptığını" sözlerine ekledi.
Hamas, İsrail'i ateşkesin gerekliliklerini yerine getirmemekle suçlamış ve rehinelerin serbest bırakılmasını durdurduğunu açıklamıştı. Bunun ardından Gazze'ye giren yardım konvoylarının sayısında artış yaşandığı rapor edilmişti.
Gazze Şeridi'nde Hamas ile İsrail arasında ateşkes 19 Ocak günü yürürlüğe girmişti.
Ateşkesin ikinci aşamasına dair görüşmelerin Şubat ayında başlaması bekleniyordu.
İkinci aşamada Hamas elinde kalan diğer tüm rehineleri serbest bırakacak, İsrail de kalıcı bir ateşkesi kabul edecekti.
Ancak işgal rejiminin iç siyasi endişeler sebebiyle kalıcı bir ateşkesi kabul etmek istemediği ve savaşa devam edebileceği değerlendiriliyordu.
Kaynak: Mepa News
Pursaklar’da Ramazan | Osman Kayaer
19.03.2025
Mehmet Ali Başaran ile Derkenar..
17.03.2025
Ramallah Yönetimi İsrail’e Çalışıyor
13.03.2025
Orhan Göktaş ile Derkenar..
04.03.2025
dindar babalar ve oğulları! MUSTAFA AKMEŞE 14.03.2025
Darbe yok Macera var MEHMET ALİ BAŞARAN 19.03.2025
Osmanlı ve Milliyetçilik YUSUF YAVUZYILMAZ 17.03.2025
İlgili Anne Baba: Serap ve Rıza FEYZULLAH AKDAĞ 18.03.2025
DİNDARIN TRAJEDİSİ YUSUF YAVUZYILMAZ 01.03.2025
Can Avar -2- FEYZULLAH AKDAĞ 03.03.2025
Can Avar -1- FEYZULLAH AKDAĞ 25.02.2025
SURİYE GEZİSİ ARDINDAN! SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 21.02.2025