metrika yandex

Başkan Erdoğan'dan PBS muhabirinin sorularına tepki: Saygı duymalısınız

New York, 19 Eylül 2023 - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York'ta bulunurken, Amerikan PBS kanalının konuğu olarak gündeme dair önemli soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan, muhabirin provokatif sorularına net cevaplar verdi.

New York, 19 Eylül 2023 - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York'ta bulunurken, Amerikan PBS kanalının konuğu olarak gündeme dair önemli soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan, muhabirin provokatif sorularına net cevaplar verdi.

"Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?"

Başkan Erdoğan, Türkiye'de Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi önemli isimlerin tutuklamaları hakkında sorulan "Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?" sorusuna karşılık, "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü." cevabını verdi.

Başkan Erdoğan, davalarla ilgilenmeyeceğini ve kararların yargı tarafından verildiğini vurgulayarak, Selahattin Demirtaş'ın terörist olduğunu ve birçok ölüme yol açtığını belirtti. Program sunucusunun sözünü kesmesine karşılık ise, "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın." dedi.

Ayrıca Başkan Erdoğan, Amerikan yargısının ve Türkiye'nin yargısının eşit derecede saygıyı hakettiğini ve Amerikan medyasının Türkiye ile ilgili doğru ve sağlıklı haberler üretmesinin önemini vurguladı.

Başkan Erdoğan'ın bu açıklamaları, BM Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunduğu sırada Amerikan medyasının ilgisini çekti.

Paylaş

Yorumlar

0

Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.