metrika yandex

1.5 milyon kişinin borcu silinecek

11'inci Yargı Paketi'ne eklenen düzenleme ile 1 Ocak 2016'dan önceki Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları tamamen silinecek.

"11. Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte yer alan önemli maddelerden biri de GSS prim borçlarına ilişkin düzenleme oldu.

 

2016 ÖNCESİ TÜM GSS BORÇLARI SİLİNECEK

Kanun teklifine eklenen hüküm uyarınca, 1 Ocak 2016'dan önceki döneme ait olup ödenmemiş tüm GSS prim borçları ile bu borçlara bağlı gecikme zammı ve cezası gibi ferî alacakların tahsilatından tamamen vazgeçilecek.

Düzenleme neticesinde 1 milyon 477 bin kişinin GSS borcundan kurtulacağı, toplam 3 milyar 258 milyon liralık alacağın silineceği ifade ediliyor.

Paylaş

Yorumlar

0

Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.