metrika yandex
  • $42.31
  • 49
  • GA39540

Haberler / Dünya

Hamas: Refah’taki direnişçilerimiz teslim olmayacak.. Arabuluculara çağrı

09.11.2025

 Hamas Sarı Hat boyunca israil kontrolündeki bölgelerde kuşatma altında bulunan mensuplarıyla yaşanacak herhangi bir çatışmadan israili sorumlu tuttu ve teslim olmayacaklarını vurguladı.

Hamas’a bağlı Kassam Tugayları, soykırımcı israil ordusunun Refah’ta kontrol ettiği bölgede çatışma yaşanmasından tamamen Tel Aviv yönetiminin sorumlu olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, Kassam mücahitlerinin teslim olmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada “Düşman bilmelidir ki, Kassam Tugayları'nın sözlüğünde teslim olma yoktur. Mücahitlerimiz, Refah’ta kendi topraklarında, meşru savunma hakkını kullanmaktadır.” denildi.

Hamas açıklamasında, ateşkesin devamı konusunda arabulucu ülkelerin devreye girmesi gerektiği çağrısında bulunarak şu ifadeye yer verildi:

“Arabulucuları sorumluluklarının farkında olmaya çağırıyoruz. İsrail, ateşkesi ihlal etmek için bahaneler üretmekte, bu bahaneyle Gazze’deki sivilleri hedef almaktadır.”

Hamas, önceki süreçte ateşkes kapsamında üzerinde anlaşılan şekilde bazı israilli askerlerin cesetlerini zorlu koşullar altında çıkardıklarını, ancak kalan cesetlerin çıkarılması için ekipman ve uzman teknik ekibe ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

“Son derece karmaşık ve tehlikeli koşullarda üzerimize düşeni yaptık. Ancak geriye kalan cesetlerin çıkarılması, daha fazla teknik donanım ve profesyonel destek gerektiriyor.”

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş