Gazze Şeridi'ndeki alimler, Siyonist işgal rejiminin zindanlarında eylem yapan Filistinli esirlere destek için gösteri düzenledi.
Filistin Alimler Birliğinin Gazze kentinin batısındaki Zayid bin Al Nahyan Camisi önünde düzenlediği eylemde, tutukluların özgürlüğünün talep edildiği dövizler taşındı.
Birlik Başkanı Nesim Yasin, gösteride yaptığı konuşmada, "Filistinli esirlerin İşgal rejimi hapishanelerinde maruz kaldığı ihlallere ses çıkarmayan uluslararası topluma, Arap ve İslam dünyasına" tepki gösterdi.
Esirlere yardım etmek ve destek vermenin dini bir görev olduğunu, bunun en basit yolunun dua etmekten geçtiğini ifade eden Yasin, Arap ve İslam dünyasına esirler meselesini gündeme getirmek için çaba sarf etmeye çağırdı.
Filistinli 1000 esirin açlık grevine başlaması bekleniyor
Filistinli esirler, 21 Ağustos'ta kaypak işgal rejiminin, önceki anlaşmalar konusunda geri adım atmasının ardından protesto eylemlerine başladıklarını duyurmuştu.
Esirler 22 Ağustos Pazartesi ve 24 Ağustos Çarşamba günü de rutin güvenlik kontrolüne çıkmayı reddetmiş, getirilen yemekleri geri çevirmişti.
Kaynak: Filistin Alimler Birliğinden zindanlarda eylem yapan esirlere destek
Trump’ın Barış ve Savaşı / Mehmet Taşdöğen
31.05.2026
Kurban yakın eder ırağı|Vahdettin İnce
31.05.2026
Hürmüz'de sıcak çatışma
09.05.2026
4 PKK'lı teslim oldu
11.05.2026
Direniş Hattının Direnci DERVİŞ ARGUN 01.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ -6 ÜSTÜN BOL 03.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026