Afganistan'ın Herat şehrinde bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda, şehrin tanınmış din alimlerinden Mevlevi Muciburrahman Ensari hayatını kaybetti.
Afganistan'ın Herat şehrinde bulunan Guzergah Camii'nde Cuma namazı sırasında bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.
Patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 45 kişinin yaralandığı bildirildi.
Canlı bomba saldırısı neticesinde yaşanan patlamada, Herat şehrinin tanınan İslam alimlerinden olan ve İslam Emirliği yönetimine desteğiyle tanınan Mevlevi Muciburrahman Ensari hayatını kaybetti.
Herat şehrinin önde gelen kanaat önderleri arasında gösterilen Mevlevi Ensari, ABD işgali sırasında da halkı ABD güçlerine ve Kabil yönetimine karşı uyaran bir isimdi.
Bombalı saldırı sonrasında kaydedilen görüntüler:
Ensari'nin geçmişten bugüne Taliban bünyesinde yer almayan bir isim olmasına rağmen bombalı saldırıyla hedef alınmış olması dikkat çekti.
Saldırıyı IŞİD'in düzenlediği tahmin ediliyor. IŞİD, daha önce de ülke genelindeki birçok camide bombalı saldırılar düzenlemiş ve üst düzey İslam alimlerini öldürmüştü.
Herat'ta dün yaşanan çatışmalarda 3 IŞİD mensubunun öldürüldüğü ifade edilmişti.
Dindarlaşarak Gavurlaşma|Fuat Durgun
13.08.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026
MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI YUSUF YAVUZYILMAZ 09.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026