Petrol Ofisi, Hollanda merkezli Vitol Investment Partnership'in Türkiye iştiraki olan VIP Turkey Holding B.V. tarafından yönetilmektedir. 2024 yılında BP’nin Türkiye operasyonlarını da satın alarak büyümesini sürdürmüştür. Vitol, ayrıca İsrail'in Doğu Akdeniz'deki Karish sahasından çıkarılan petrolün Avrupa'ya pazarlanmasında görev almıştır. Bu ticari ilişkiler nedeniyle boykot kapsamında değerlendirilmesi önerilebilir.
Shell & Turcas, %30 payla Turcas Petrol A.Ş. ve %70 payla Birleşik Krallık merkezli The Shell Company of Turkey Limited’e aittir. Turcas, Aksoy Holding'in bir iştirakidir. Shell’in ana hissedarları arasında The Vanguard Group ve BlackRock gibi şirketler bulunmaktadır. Bu şirketlerin Yahudi sermayeli olması nedeniyle boykot çağrıları yapılabilmektedir.
Opet’in hisselerinin %50’si Öztürk Grubu'na, %40’ı TÜPRAŞ’a ve %10’u diğer Koç Grubu şirketlerine aittir.
BP'nin Türkiye operasyonları 2024 yılında Petrol Ofisi tarafından satın alınmıştır. BP, ayrıca Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının ana ortaklarından biridir ve İsrail’e yapılan petrol sevkiyatında da dolaylı olarak rol almaktadır. BP’nin İsrail'in doğalgaz arama faaliyetlerine de ilgi gösterdiği, ancak bölgedeki belirsizlikler nedeniyle bazı anlaşmalarını askıya aldığı bilinmektedir. Bu sebeplerle boykot çağrılarına dahil edilebilmektedir.
Total markasıyla bilinen Güzel Enerji Akaryakıt, Ordu Yardımlaşma Kurumu'na (OYAK) ait yerli bir firmadır.
Türk Petrol markası, yerli sermaye Zülfikarlar Holding’e aittir.
Aytemiz firması, Rusya merkezli Tatneft şirketine aittir.
Yerli bir firma olan Kadoil, Kadoğlu Holding bünyesinde faaliyet göstermektedir.
Rusya'nın en büyük petrol şirketlerinden olan Lukoil International GmbH, Lukoil'in Türkiye’deki operasyonlarını yönetmektedir.
Termopet, Direkci ailesine ait yerli bir firmadır.
Türkiye akaryakıt dağıtım sektöründeki bu firmaların sahiplik yapısı, ticari bağlantıları ve uluslararası faaliyetleri dikkate alınarak boykot listesine alınmaları tartışılmaktadır. Özellikle İsrail ile ticari ilişkileri olan şirketler için bu durum daha da dikkat çekicidir.
Küba'dan ABD'nin tehditlerine rest
12.01.2026
Sudan Hükümeti, başkent Hartum'a geri döndü
12.01.2026
235 emniyet müdürü emekli edildi
19.12.2025
Salavat-ı Şerife AHMET GÜRBÜZ 12.01.2026
Venezüella İran ve Suriye AHMET GÜRBÜZ 14.01.2026
ABD Terörü ve Rızanın Çözülüşü BEKİR BERAT ÖZİPEK 04.01.2026
Özgürlük, Din ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 27.12.2025
Kalemin Dansı, Göstergenin Oyunu ZEYNEP YÜCEL 24.12.2025
yola iz olanlar hz ebu bekir MUSTAFA AKMEŞE 26.12.2025
BOŞANMALAR NEDEN ARTMAKTADIR? AYTEN DURMUŞ 27.12.2025