metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Ankara Analiz

Ankaralılar Filistin Direnişine Destek İçin Hacı Bayramda Biraraya Geldi...

11.02.2024

Ankara Filistin Dayanışma Platformu  bu sabah, Sabah Namazı çıkışı sonrası Hacı Bayram Cami Önünde Filistine özgürlük için ve İsrail'in işlediği soykırımlara karşı durmak için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını Platform adına Önder Ankara'dan İbrahim Eroğlu yaptı. 

Açıklama esnasında İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Basın Açıklamasından sonra yine Önder Ankara'dan Ramazan Kıyak Dua Dünya müslümanların birlikteliği ve zulümlerin son bulması için  yaptı.

Açaıklamanın Tam Metni:

ANKARA FİLİSTİN DAYANIŞMA PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

-Hepimizin bildiği gibi terörist İsrail tarafından 4 ayı aşkındır Gazze’de yüzyılın en büyük zulmü ve katliamı gerçekleştirilmektedir. Savaş suçları ve  insanlığa karşı suçlar olarak işlenen ve soykırım suçunun bütün unsurlarının gerçekleştiği saldırılar maalesef devam etmektedir.

-Aksa Tufanı başladığı günden itibaren uluslararası hukuk ve insan hakları koruma mekanizmalarının felç olduğunu, söz konusu İsrail olduğunda insan hakları temelinde tüm uluslararası yükümlülükler maalesef yok sayılmaktadır.

-Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan davanın kısmen makes bulması yaralı vicdanlarda az da olsa şifa olabileceği umudunu doğurmuştur.

-Bu süreçte, ABD’de ve Avrupa’da vicdan sahibi insanların İsrail vahşetine karşı yaptıkları toplantı ve gösteriler, toplum nezdinde önemli şahsiyetlerin soykırım karşıtı tutumları umutları yeşertse de sonuca tahvil edici kuvvetten arî olduğu maalesef görülmektedir.

BM tüm kurumlarıyla, işlevsizleşmiş emperyalizmin kuklası, körleşmiş bir yapı olmuştır.

STK’lar olarak, Gazze’nin izzetli halkının dünya emperyalizminin koşulsuz desteklediği işgalci İsrail vahşetine karşı, müslümanca direniş ortaya koyduklarını, bizler de insan ve Müslümanlar olarak bu vahşet ve zulme karşı kavi bir duruş sergilemek bağlamında;

1-Derhal şartsız ateşkesin temini sağlanmalı, insani yardımların bölgeye ulaşmasının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Bu manada uluslararası kurumlar harekete geçmelidir.

2-Acil ateşkesin temini ve İsrail’in Gazze’yi tamamen terk etmesi için siyasi ve diplomatik bütün kanallar kullanılmalıdır.

3-Filistin halkına karşı işlenen soykırım suçu bütün hukuki platformlarda ele alınıp tecziyesi behemehal sağlanmalıdır.

4-Türkiye Cumhuriyeti devleti, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda açmış olduğu soykırım davasına hemen müdahil olmalı ve bundan sonra açılacak davalarda tarihi misyonunun gereği olarak öncü olmalıdır.

5-Siyonizmin can damarı ekonomik gücün, boykot eylemleriyle hamdolsun kırıldığını görüyor ve halkımızın boykotu bir yaşam biçimine dönüştürme hususunda kamuoyunda duyarlılık oluşturucu eylemlerin artmasını ümit ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Vesselam

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş