metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Sivil Toplum

GÜVENLİ SOKAKLAR İÇİN ANKARA ULUS'TA BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

11.12.2022

Başıboş köpeklerin  insanlara, toplumumuza ve ülkemize verdiği zarara dikkat çekmek, başta yaşam hakkı olmak üzere insan haklarının önemini vurgulamak üzere 11 Aralık 2022 Pazar günü saat 13.00'te Ulus Meydanında Güvenli Sokaklar Derneği ile ve mağdur aileler, çocuklarımız ve geleceğimiz için basın açıklaması gerçekleştirecek.
 
Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneğinin duyuru metninde şu ifadeler yeralmaktadır:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımız 17 Kasım 2022 tarihli açıklamasında sahipsiz köpeklerin toplatılması yönünde ilgili bakanlara gerekli talimatları verdiğini vurguladı. 
Her ne kadar bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirsek de sırf bu yıl 10'u çocuk olmak üzere 30 vatandaşımızı başıboş köpek saldırısı sonucunda kaybetmiş olmamız; sadece talimat ile bu konunun çözüme kavuşmasının imkansız olduğunu gösteriyor. Gerçek ve kalıcı bir çözüm için köklü bir yasa değişikliğinin şart olduğunu belirtmemiz gerekiyor. 5199 sayılı kanun esaslı bir değişikliğe uğramadan; evrensel hukuka, insan ve çocuk haklarına uygun şekilde tekrar düzenlenmeden bu sorunun çözüme kavuşması mümkün görünmüyor.
 
Konuyla ilgili 11 Aralık 2022 Pazar günü saat 13.00'da Ankara Ulus meydanında derneğimizin gönüllüleri ile birlikte bir basın açıklaması yapacağız. İnsan ve çocuk haklarını savunan tüm vatandaşlarımız davetlidir."
 
Yer:Ankara Ulus Meydanı Heykel Önü
Tarih: 11 Aralık 2022 
Saat 13.00 
 
Hertaraf Haber-Ankara

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş