metrika yandex
  • $32.13
  • 34.48
  • GA17570

Haberler / Sivil Toplum

Ankara'da Kudüs Günü'nde İsrail Protesto Edildi..

06.04.2024

Dünya Kudüs Günü Nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde İsrail zulümleri protesto edildi.
 
Ankara'da Kudüs Günü İnisiyatifi, İsrail Büyükelçiliği önünde toplanarak Siyonist rejimin katliamlarını protesto etti.
 
Grup açıklamasında, İsrail'in mutlak kötülük olduğunu vurgulayarak, kötülükle mücadelenin her insanın görevi olduğu hatırlatıldı.
 
Basun Açıklamasının Tam Metni:
 
Bismillahirrahmanirrahim  
 
Değerli basın mensupları ve Aziz Vatandaşlarımız!  
 
Ankara Dünya Kudüs Günü İnisiyatifi tarafından tertiplenen basın açıklamasına hoş geldiniz.
 
Ramazanı şerifiniz ve Kadir geceniz mübarek olsun. Bilindiği gibi Dünya Kudüs Günü, 1979’dan bu yana tüm dünyada Müslümanlar ve özgür ruhlu insanlar tarafından yürüyüşler, basın açıklamaları ve salon toplantılarıyla ihya edilmektedir. Biz de bugün burada Ankara Dünya Kudüs Günü İnisiyatifi adına rahmetli İmam Humeyni’nin İslam Ümmetine hediye ettiği bu aziz günü ihya etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Basın açıklamamıza verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ederiz. Bu etkinlikler Kudüs’ümüzün kurtuluşu yolunda birer kilometre taşı olur inşallah.  
 
 
Bu sene Dünya Kudüs Günü’nü, Aksa Tufanı Savaşının ve Gazze’de soykırımın devam ettiği çok kritik bir dönemde ihya ediyoruz. Ayrıca korsan İsrail’in Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme ve hatta yıkma planları da işlemeye devam etmektedir. Mescid-i Aksa’ya yönelik tehlikenin her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. Siyonistlerin Gazze’yi nasıl vahşice bombaladıklarını televizyonlardan yüreğimiz kan ağlayarak seyrediyoruz. Çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu şehit sayısı 40 bini buldu. Büyük şeytan ABD başta olmak üzere batılı devletlerin desteğini arkasına alan siyonist rejim katliamlarına devam ediyor. İslam alemi ve Arap ülkeleri ise birkaçı dışında Gazze konusunda gaflet, dalalet ve hatta ihanet içerisinde. İşgalci İsrail Refah’a saldırmanın planlarını yapıyor. 
Gazze'de vahşete hız kesmeden devam eden, son günlerde uluslararası yardım kuruluşu gönüllülerini katleden ve Suriye'de İran konsolosluğuna saldırarak İranlı komutanları şehit eden terörist israili şiddetle lanetliyoruz
 
Katil İsrail bu cesareti büyük şeytan ABD’den, batılı devletlerden, kendisiyle normalleşen ve anlaşma imzalayan Arap krallıklarından ve maalesef hükümetin yanlış kararlarından almıştır. Şimon Perez’in TBMM’de konuşturulması ve alkışlattırılması, Mavi Marmara davasından meclis kararıyla vazgeçilmesi, Herzog’un Ankara’ya davet edilmesi ve şatafatlı bir şekilde karşılanması, Akdeniz’de Gazze’nin hakkı olan doğalgazın siyonist rejim tarafından çıkarılarak yani çalınarak Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlanması için anlaşma imzalamak daha doğrusu bu hırsızlığa ortak olmak, işgalci israil ile ticareti her geçen gün artırmak, katil Netanyahu’yu Türkiye’ye davet etmek ve yine bu katille New York’ta görüşmek ve bu zalime mavi boncuk dağıtmak siyonistleri cesaretlendirmiş ve daha da azgınlaştırmıştır.    
 
Muhterem vatandaşlarımız ve değerli basın mensupları! Hiç şüphesiz Dünya Kudüs Günü, İslam’ın Günü’dür. Dünya Kudüs Günü, İslam’ın diriliş ve direniş günüdür! Kudüs Günü, Filistin davasının unutturulmasını önlemek için ilan edilmiştir. Mübarek Ramazan ayının son Cuma günü Dünya Kudüs Günü’dür. Kudüs Günü, İslam ümmetinin damarlarına direniş kanının pompalandığı ve Kudüs’ümüzün sadece direnişle kurtulabileceğinin ilan edildiği gündür. Savaşlar, katliamlar, doğal afetler ve maneviyat erozyonuyla boğuşan coğrafyamızın hiç şüphesiz en sancılı ve kırılgan noktası, Filistin coğrafyası ve tabi ki Kudüs’ümüzdür! Sözde ‘Arap Baharı’ ile Müslümanların ve dünyadaki tüm özgürlük taraftarı insanların gündeminde geri sıralara düşürülen Filistin ve Kudüs meselesi, bugün geldiğimiz noktada Aksa Tufanı sayesinde yeniden insanlığın ilk ve en önemli gündem maddesi haline gelmiştir.  
 
Bu sene Dünya Kudüs Günü’nünde işgalci İsrail’in sonunun yaklaşmakta olduğunu ve Kudüs’ü kurtarmanın tek yolunun direnişten geçtiğini ilan ediyoruz.  Bu vesileyle direnişçi Gazze, Batı Şeria ve Kudüs halkına selam olsun. Hamas’a ve İslami Cihad’a selam olsun. Başta Şehit Şeyh Ahmet Yasin, Şehit Seyyid Abbas Musevi, Şehit Fethi Şekaki, Şehit İmad Mugniye, Şehit Abdulaziz er-Rantisi, Şehit Salih El Aruri, Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis ve direniş şehitlerinin seçkin yüzü şehit Kasım Süleymani olmak üzere tüm direniş şehitlerine ve Kudüs yolunda canını feda eden tüm mücahitlere selam olsun. Gazze’deki şanlı direnişe askeri operasyonlarıyla destek veren Direniş Ekseni’nin tüm bileşenlerine; Yemen Ensarullah Hareketi’ne, Lübnan Hizbullahı’na ve Irak İslami Direnişi’ne selam olsun.  
 
Ey Kudüs sevdalısı kardeşlerimiz!                                   
 
54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Rahmetli Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın defalarca söylediği gibi, bölgemizde  siyonizmin uğursuz planlarına  kayıtsız kalmak, Kudüs’ün  ve  Filistin’in kurtarılması davasını diğer davaların önüne geçirmek ve İslam Birliğinin oluşması için çaba sarf etmemek  sadece işgalci siyonistleri sevindirecektir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın en temel sorununun, Büyük Orta Doğu Projesi adı altında yürütülen Büyük İsrail Projesi olduğu bir gerçektir. Haremimiz olan Mescidi Aksa her gün terörist İsrailliler tarafından basılıyor. Gazze kan gölüne dönmüş durumda. Küçücük çocuklar açlıktan ölürken bazı İslam ülkeleri gasıp İsrail’le ticarete devam ediyor. Tüm bu gelişmeleri görmezden gelen hükümet, limanlarımızdan katil İsrail’e her türlü ürünün ve malzemenin gönderilmesine göz yumuyor.  
 
Kardeşlerim, Ey Filistin davasının dostları; Kudüs hepimizin önünde bir imtihandır ve Kudüs’ü özgürleştirmek ancak Siyonizm’e, küresel kapitalizme ve emperyalizme karşı küresel İntifada’yı başlatmakla mümkündür. Unutmayalım ki Dünya Kudüs Günü, sadece bir anma günü değildir. Bugün, Kudüs’teki direnişe destek olma, Filistin davasına, Gazze’ye, Hamas’a, Hizbullah’a ve İslami Cihad’a  sahip çıkma günüdür. Kudüs’ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur ve Kudüs, yeryüzünün tüm büyük ve küçük şeytanlarına karşı mazlumların direniş kardeşliğinde buluşmasıyla kurtulacaktır. Bizler, Siyonist işgal bitmeden, sürgündeki tüm Filistinliler evlerine dönmeden, küresel emperyalizm bölgemizden kovulmadan, bölge halklarını birbirine kırdırmaya çalışan batıl düzenler  yıkılmadan, NATO ittifakları dağıtılmadan, Korsan İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü sökülmeden, Amerikan üsleri kapatılmadan  Kudüs’ü özgürleşmiş saymayacağız. İslam  Ümmeti’nin  birlik, kurtuluş ve esenliği ancak ve ancak etnik, ulusal ve mezhebi  çekişmelerden uzak durmakla  ve Kudüs gibi temel ve merkezi bir davada buluşmakla mümkündür. Kudüs, bize izzetin teslimiyette değil, direnişte olduğunu ispatlamıştır.  O halde Kudüs’e sahip çıkmak, böyle bir direniş bilincini diri tutmaktır. Bizler, tüm İslam ülkelerinden ve ülkemizin yöneticilerinden korsan İsrail ile olan ilişkilerini kesmelerini talep ediyoruz. Hükümetten bu konuda acil adım bekliyoruz. İktidar artık Filistin’e ihanet anlamına gelen girişimlerden vazgeçmelidir. Siyonist İsrail bir terör devletidir ve coğrafyamız için en büyük tehdittir. Bu yüzden hükümetten Mavi Marmara konusunda Katil İsrail’le yapılan zillet anlaşmasını ve siyonist İsrail devletiyle yapılan gizli –açık tüm anlaşmaları iptal etmesini ve terör devleti İsrail ile başta siyasi, iktisadi, askeri ve istihbari olmak üzere tüm ilişkileri kesmesini istiyoruz. Hem İsrail hem de Türkiye vatandaşı olan Yahudilerin İsrail’de askerlik yapmasına izin veren kanunun iptal edilmesini, siyonist elçiliğin kapatılmasını, Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan Malatya Kürecik NATO Üssü’ndeki radarın sökülmesini, Korsan İsrail’in Gazze’den çaldığı doğalgazın Türkiye üzerinden satılmasını öngören mutabakat zaptlarının ve anlaşmaların lağvedilmesini, Azerbaycan ve Kuzey Irak petrolünün Ceyhan üzerinden gasıp İsrail’e satışının sona erdirilmesini ve NATO’dan hemen çıkılmasını talep ediyoruz. Devlet yetkililerinin de defalarca söylediği gibi Kudüs’ün tapusu bizim arşivlerimizde olduğuna göre hükümetten bunları talep etmek aziz milletimizin en doğal hakkıdır.
 
Ayrıca katil İsrail ile ticaret yapan MÜSİAD ve TÜSİAD üyesi şirketlerden de bir an önce bu kirli ve kanlı ticareti kesmelerini istiyoruz.
 
Öte yandan Hamas’ı terörist ilan edip hedef alan Ana Muhalefet Partisini ve Genel Başkanını da şiddetle kınıyoruz. 
 
 
Rabbimiz! Tüm Müslümanları, dünyadaki tüm mazlum ve mustazaf halkları arzına varis kıl, müstekbirlerin saltanatlarını bizim ellerimizle devir, zalimlerden intikamını bizlerin eliyle al. Hepimizi en kısa zamanda  özgür Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da  buluştur.  
 
Yaşasın özgür Kudüs! Yaşasın Filistin!  
 
KAHROLSUN AMERİKA KAHROLSUN İSRAİL!  
 
ANKARA KUDÜS GÜNÜ İNİSİYATİFİ

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş