metrika yandex
  • $32.13
  • 34.48
  • GA17570

Haberler / Ankara Analiz

AK Parti’deki uçan kuştan bile haberi olan Abdulkadir Selvi, seçim yenilgisinin sebebini açıkladı! Meğer…

16.04.2024

Abdulkadir Selvi, seçim sonuçlarının sadece emeklilere bağlanmasının yeterli olmayacağını belirttiği yazısında “Aday tespitindeki yanlışlıklar, AK Parti’nin üslubu, kibir gibi unsurları da eklemek lazım” ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin 22 yıl sonra ikinci parti konumuna düştüğü 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdiği yazısında, “Sonuçları sadece emeklilere bağlanması yeterli olmaz” dedi.

Selvi, “Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere, aday tespitindeki yanlışlıklar, AK Parti’nin üslubunda ve siyaset tarzındaki sorunlar ile kibir, halktan kopma gibi unsurları da buna eklemek lazım. Sistemden kaynaklı sıkıntılar ise ayrı bir başlık. Fizikte vektörlerin toplamı vardır. Bu seçimlerin sonucunda da hataların toplamı birleşti seçim sonucu olarak sandıktan çıktı” ifadelerini kullandı.

Selvi, “Asıl önemli olan şimdi Erdoğan’ın ne yapacağı. Fırtınalı denizlerde en çok usta kaptana ihtiyaç duyulur. Usta kaptanlar gemiyi fırtınaların arasından çıkarıp limana ulaştırır. Bu süreçte AK Parti’nin en büyük şansı Erdoğan gibi usta bir kaptana, deneyimli bir lidere sahip olması. Erdoğan 2009 ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde oyları düşen AK Parti’yi yüzde 49’a çıkarmayı başardı. Millet Erdoğan’ı seviyor ve ona güveniyor. 10 ay önce Erdoğan’ı yüzde 52’yle seçti. Zaman bir kez daha Erdoğan’ı, liderliğini yapmaya davet ediyor” diye yazdı.

16.04.2024 Yeni Akit
 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş