metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Kültür - Sanat

18. Ankara Kitap Fuarı devam ediyor

28.10.2022

Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Ankara Kitap Fuarı kitap severleri ağırlamaya devam ediyor.

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium'da düzenlenen ve 2005 yılından beri düzenli olarak gerçekleştiriken fuar kitap severleri kitaplarla buluşturdu. Yediden yetmişe bir çok insanı ağırlayan fuarda kitap kurtları doyasıya kitaplarla vakit geçirdi. Ortaokul ve liselerin düzenlediği fuar gezisi etkinlikleriyle miniklerimiz ve gençlerimiz kitap kokusunu daha küçük yaşta içine çekti.

500'ü aşkın yazar, okurlarıyla buluşuyor

Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günlerinde 500'ü aşkın yazarın okurlarıyla buluşması hedeflendi. Yazarların yaptığı söyleşiler okuyucuların zihninde yeni ufuklar açtı ve kitaplarıyla kendi dünyalarına davet ettikleri okurlarla yazarların kaliteli vakit geçirmelerine imkan tanıdı. İmza günlerinde ise birçok okur kendi hayatına iz bırakan kitabın yazarıyla birebir sohbet etme fırsatı yakaladı. İnsan Yayınları'na konuk olan Yusuf Kaplan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a okurları tarafından gösterilen yoğun ilgi bilhassa dikkat çekti. 

 

Popüler kültürün ufukları daraltıcı hegemonyası kitap fuarında da yüzünü gösterdi

Öte yandan okurların en fazla popüler kültürün reklamını yaptığı stantlara akın ettikleri gözlemlendi. Özellikle fuar gezisi kapsamında gelen ortaokul ve liseli öğrencilerin, popüler kültürde revaç bulan stantlara ilgi göstermesi söz konusu kültürün ufukları daraltıcı hegemonyasını kitap fuarında da ortaya koydu. Öğretmenlerin çocuklara eşlik edip onlara rehberlik etmesi daha faydalı olacakken miniklerimizi bir başlarına stantlar arasında bırakmaları da bu konuda etkili oldu. Bu durumda bu tür gezilerin daha faydalı olması için neler yapılması gerektiği sorusunun kesinlikle sorulması gerekiyor. 

Fuar 30 Ekim'de sona eriyor

Bu hafta sonu da devam edecek olan fuar 30 Ekim Pazar günü kitap severlere veda edecek.

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş