Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, dün 22 avukatla birlikte FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
AA’nın haberine göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi kurucu ve yöneticilerden Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi hakkında yakalama kararı var.
Taner Kılıç, dün sabah saat 6:30’da İzmir’deki evinde gözaltına alındı. Önce evinde arama yapıldı, ardından da ofisine götürülerek burada ikinci bir arama daha gerçekleştirildi. Kılıç şu anda İzmir’in Yeşilyurt semtinde emniyette gözaltında tutuluyor.
Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty yaptığı açıklamada Taner Kılıç'ın, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.
“Türkiye’de darbe girişimi sonrası uygulanan baskının bu kez de Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı’nı ağına alması, bu durumun ne kadar ileriye gittiğinin ve ne denli keyfi bir hale geldiğinin yeni bir kanıtı. Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip.
“Türkiye yetkililerine, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ve ceza gerektiren suçlar hakkında inandırıcı deliller sunmadıkları takdirde Taner Kılıç ile diğer 22 avukatı derhal serbest bırakmaları ve haklarındaki tüm iddiaları düşürmeleri için çağrıda bulunuyoruz.”
Taner Kılıç, 2002 yılından beri çeşitli dönemlerde Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin Yönetim Kurulu’nda yer aldı ve 2014’ten bu yana başkanlığını yürütüyor.
Af Örgütü açıklamasında “Taner Kılıç’a yapılan gözaltı şu anda Uluslararası Af Örgütü’nün çalışmalarıyla bağlantılı ya da kurumu özellikle hedef alıyor gibi görünmüyor. Gözaltı kararında “Fethullah Gülen Terör Örgütü” üyeliği şüphesi olan kişilere yönelik bir soruşturmaya değiniliyor. Bu tür bağlantıları olduğuna dair Taner Kılıç’ın neden şüpheli konumda olduğu da şu anda belli değil” dedi.
Psikiyatri Neden Kadınlara İhanet Ediyor?
23.08.2025
Harabe Binalar ve Virane Bağlar OSMAN KAYAER 11.09.2025
Yeni Bir Dünyaya Uyanmak… ABDULAZİZ TANTİK 11.09.2025
Aile Huzuru FEYZULLAH AKDAĞ 14.09.2025
Kaybetmek Yok Hep Kazan-Kazan FEYZULLAH AKDAĞ 09.09.2025
Tartışma ve Eleştiri Ahlakı YUSUF YAVUZYILMAZ 13.09.2025
Musa'nın Haykırışı KADİR ÇİÇEK 20.08.2025
Türk'üm Demek Ayıp Mı? YUSUF YAVUZYILMAZ 19.08.2025
Çokluğun İflası KADİR ÇİÇEK 26.08.2025
ÇARE ARAMALIYIZ! ORHAN GÖKTAŞ 28.08.2025