metrika yandex
  • $32.5
  • 34.84
  • GA18240

Haberler / Yorum - Analiz

Düdük Çaldı Hizaya Geeç / Hüseyin ALAN

01.10.2022

İranlı bir kadının baş örtüsü nedeniyle başına gelenden sonra sokaklara dökülen kadınların saçlarını kesmesi, olayın dünyaya servis ediliş biçimi
 
Küresel küfrün işaretiyle harekete geçen ‘özgürlük’ dayanışması Türkiye’de de taraf bulmakta gecikmedi.
 
NATO’nun kimyasal ve biyolojik bombaları Afganistan’ı, Irakı, Suriye’yi, Libya’yı bombalarken, çoluk çocuk, börtü böcek, kuşlar ağaçlar daha uykudayken kitlesel katliam yapılırken, 
 
İnsanların gıda ürünleri ve ilaca ulaşımı boykotlarla engellenir, aile namus ve geçim kaynakları talan edilirken,
 
İsrail’nın canı sıkıldıkça Filistinlileri havadan karadan bombalayıp her gün bi kaç kişiyi öldürmekten zevk alırken,
 
Türkiye’de işsizlikten ve yoksulluktan semt pazarları döküntülerini toplayarak çocuklarını doyurmaya çalışan kadınlar ve kirasını ödemekten aciz erkekler çoğalırken
 
Nerdeydiniz? Nerdeydi bu dayanışma, özgürlük kahramanları? Bunun bir küresel sistem olduğunu, insanları istediği gibi etkileyip yönlendirdiğini bilmiyor muydular?..
 
Hey gidinin özgürlükçü ve dayanışmacı “sanatçı-aydın-politikacı-akademisyen-ruhban ve medyatörleri”, kadınları ve erkekleri 
 
Aklınıza ve iradenize hükmeden küresel kapitalist küfrün bir işaretiyle hareketlendiğinizi, tepkiselleştiğinizi neden göremiyorsunuz?
 
Derdin davanın ne İran molla rejimi, ne diktatörlük yönetimleri vs olmadığını,
 
İran’daki spesifik bi olayı fırsata çevirip asıl düşman olarak etiketlenen İslama saldırmanın yeni bir imkanı olduğunu niye kavramıyorsunuz?
 
Dünya ahiret dini İslamı bi metre beze indirgeyip tüm kininizi bu yolla kustuğunuzu neden fark etmiyorsunuz? Neden bir türlü dürüst olamıyorsunuz?
 
Zerre miskal akıl sahibi değilsiniz: Beklediğiniz işaret geldi hurraaa! Hareket zamanıdır hep birlikte tepkiye ve sokağa! 
 
Sevsinler sizin beyaz adama ve kadına köleliğinizi ve cariyeliğinizi! Zavallısınız!
 
Belli oldu ki boynunuza ve aklınıza vurulan zincirleri kıramayacaksınız. Az ötede durun da bulaşmasın ahaliye bu hastalığınız!

Yorum Ekle
Yorumlar (1)
Yusuf izzettin karakan | 02.10.2022 14:16
Alanbey sende medyadan duyduguna gore kelam etmissin o kadinin basina basortusu takmadigi icin tutuklamayok.ayrica iran birmolla rejimi. Demenizide o duduk calanlar istiyor sizde farkina varmadan veya bilerek o duduge istirak ediyor olmayasiniz.