metrika yandex
  • $32.68
  • 35.22
  • GA17640

Haberler / Dünya

2022 Dünya Kupası, bu kupa bir başka! Bu kupayı İslam kazanıyor, kazanacak!

25.11.2022

Meksikalı bir taraftar, Katar'daki Dünya Kupası sırasında Müslüman oldu.

2022 Dünya Kupası organizasyonu için  aldığı kararlarla dünyaya diz çöktüren Katar, gelen taraftarlara İslam'ı tanıtmak için çeşitli platformlar kurmuş ve birçok farklı şekilde İslam'ı tanıtmak için çaba sarf ediyor. Bu çalışmalar neticesinde Dünya Kupası için Katar'a giden yüzlerce taraftarın Müslüman olmasıyla sonuçlanıyor.
 
İslam düşmanları rahatsız!
 
İslam düşmanlığında hat safhaya ulaşmış olan Hindular rahatsızlığını üst düzeyden dile getirdi.
Hindistan yönetimi: "Katar, Dünya Kupası adı altında ülkesine gelenlere radikal İslam'ı aşılıyor. Herkesi, bu organizasyonu boykot etmeye çağırıyoruz." çağrısında bulunarak aslında Katar'ın bu Dünya Kupasında güzel işlere imza attığını gösteriyor.
 
Bu kupayı da İslam'ı seçenler kazandı kazanıyor ve kazanacak.
 
Müslüman olan taraflardan biri Meksikalı.
 
Camiye Müslümanların ibadetini görmek, dinini tanımak merakını gidermek için girdi, giriş o giriş olanlar oldu 
 
Meksikalı bir taraftar Katar 2022 Dünya Kupası'nın ikinci gününde Doha'daki "Katara" kültür köyünde Müslüman oldu.
Meksikalı taraftarın, büyük bir sevinç ve mutluluğuyla vaiz Hayyan El-Yafii'nin yönlendirmesiyle kelimeyi şehadeti telaffuz ederken göründüğü video taraftarlar arasında viral oldu.
 
El-Yafii, Facebook sayfasında videoyu paylaşarak, bu hayranın Müslüman olma öyküsünü anlattı.
 
Seni Müslüman olmaya zorlayan var mı?
 
Yafii: "Bu adam, Müslümanların kültürünü öğrenmek için mescide girdi, sonra ona imanın esaslarını ve İslam'ın bütün peygamberlerin dini olduğunu. Bütün peygamberlerin gönderiliş amacının insanları tek olan Allah'a davet etmek olduğunu. Musa (as) İsa (as) Muhammed (sav) gibi geçmiş bütün peygamberlerin hepsi ortağı olmayan tek bir Allah'a ibadet ettiğini anlattım. Sonra bu adam peygamberlerin dinine uymak istedi ve İslam'a girmek istediğini söyledi. ben de ona dedim ki: Seni bu dine girmeye zorlayan var mı? Kimsenin kendisini zorlamadığını söyledi." ifadelerini kullandı.
 
El-Yafii: "O bize kendi hür iradesiyle Müslüman olmak istediğini söyledi. Ve onun göğsünü açan, kalbini nurlandıran Allah'a hamdolsun. Allahtan kendimiz ve bu kardeşimiz için hak yoldan bizi ayırmamasını diliyorum." dedi.
 
Katar vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı, 2022 Katar Dünya Kupası sırasında İslam'ı ve öğretilerini tanıtmak için bir platformlar kurdu.
 
Çeşitli milletlerden vaizlerin katıldığı program, İslam'ı tanıtmak ve başta Katar olmak üzere Arap kültürünü tanıtmak için çeşitli dillerde basılan kitapların dağıtılmasını içeriyor.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş