metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Türkiye

Trabzon'da turiste yönelik ırkçı saldırı

18.09.2023

 

Trabzon şehrinde gerçekleşen ırkçı saldırı sonrası yaşanan olayların detayları.

Olay Hakkında

Trabzon'da, iki Arap turist arasındaki bir tartışma sonucu çıkan olayda, polis ekipleri müdahale ederken, yanlarına yaklaşan bir şahıs  turisti yumrukladı. İncelenen güvenlik kamera kayıtlarında saldırı anı net bir şekilde görülüyor. Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan, tutuklanmıştır.

Saldırı Anı Kameralara Yansıdı

Olay, Trabzon kent merkezinde meydana geldi ve çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, turistin kalabalıktan uzaklaştırıldıktan sonra saldırıya uğradığı anlar açıkça görülebiliyor.

Saldırgan Tutuklandı

Saldırı sonucunda hastanelik olan turistin adı Mohammad Ramm Alajmi (46) olarak açıklandı. Neyse ki, Alajmi'nin hayati tehlikesi bulunmuyor ve tedavisi sürüyor. Saldırgan ise polis tarafından hızla yakalandı ve tutuklandı.

Valilik Açıklaması

Trabzon Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, görevli polislerin müdahalesini yanlış yorumlayan bir Türk vatandaşının, turiste saldırarak olayı başlatığını belirtti.

Bu tür olayların önlenmesi ve benzeri durumların yaşanmaması için ilgili birimlerin daha fazla dikkat göstermesi gerekliliği vurgulandı.

Irkçı saldırılar, toplumda hoşgörü ve insan haklarına saygının önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Irkçılığa ve şiddete karşı herkesin birlikte hareket etmesi gerekliliği önemle vurgulanmalıdır.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş