metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Yorum - Analiz

"Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş” / Harun ÖZÇELİK

06.10.2022

"Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş”

İnsanoğlu yaptıkları ve davranışları ile anılıyor. Birçoğumuz öldükten belki de kısa bir süre sonra unutulup gideceğiz. Fakat gönülleri imar eden insanlar uzunca bir süre dünya kubbesinde yankılanmaya devam edecek.

Ankara'da yaşayanlar yakından bilir; Ankara iklimi kadar insan ilişkilerinde de soğuktur. Bazı insanlar vardır ki, bu soğukluğu iki cümleyle sıcak bir iklime çeviriverirler. Muhittin Hocamızda onlardan birsiydi.

Muhittin Hocamız tevazu sahibi ilim ehli bir büyüğümüzdü. Yıllarca İslami eğitim çalışmaları yürüttü, öncülük etti. Hocamızın sohbetleri farklı idi. Dinleyenlerin dikkatini toplamak için her sohbetine bir nükte yerleştirir, sohbetini keyiflendirirdi.

Onun diğer hocalardan ayırt edici özelliklerinden birisi de sadece kürsü hocası olmamasıydı. Vaaz ve sohbetlerinin yanı sıra ümmetin ve Müslümanların dertlerini paylaşırdı. Başörtüsü mücadelesinden Filistin davasına birçok derdi, eylemlerde birlikte paylaştık. O yaşlardaki birçok insanın köşesine çekilmesine rağmen Muhittin Hoca sahadaydı.

İlerleyen hastalığına rağmen son zamanlarında dahi Müslümanlarla hemhâl olmaya devam etti.

Onu vakur duruşu ve gülümseyen haliyle hatırlayacağız. Ankara önemli bir kişiliği daha kaybetti. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Yorum Ekle
Yorumlar (3)
Ali DEDE | 08.10.2022 10:51
Ben de şahidim. Allah rızası için gayretlerine, Adalet için mücadelesine, Karda, soğukta, yakıcı sıcakta meydanlardaki duruşuna, Gençlerin mücadelesine, Ağır ve vakarlı duruşuna, Anlayışlı, tevazu sahibi olduğuna Hakkı söyleyen doğru olana karşı ilgi ve sevgisine Ben de şahidim. Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun
Hasan Kara | 07.10.2022 11:26
Bu hocanın soyadı yok mudur ?
Süleyman ARSLANTAŞ | 06.10.2022 18:07
Allah rahmet etsin.Şehit Seyyid Kutub'un;'yaşayan Kur'an'yaklaşmını hatılatan bir kardeşimizdi.Allah mekanını cennet eylesin.