metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Kültür - Sanat

Genç Birikim dergisinin Temmuz 2023 sayısı çıktı.

19.07.2023

Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Temmuz 2023 (253.) sayısı çıktı.

Araştırmacı-yazar Ali Kaçar, "Peygambersiz, İslami Mücadele Ol(a)maz!" başlıklı yazısında, Hz. Peygamber'in (sav) Müslümanlar için her yönüyle örnek olması gerektiğini vurgulamış.

Bu ay dosya konusu "İslam'da İtaat ve Sınırları" olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde; Fatih Pala, Rüveyde Bera Pala, Sümeyye Demirci ve Taşkın Önel, "İtaat" kavramını değişik açılardan ele almışlar.

Dergide, ayrıca Cefai Demirel'in "Ya Hayır Konuş ya da Sus", Emrah Doğru'nun "Bu Gidiş Nereye?", Harun Akça'nın "Neleri İsraf Etmiyoruz ki?", Sıtkı Pişkin'in "Aristo, Büyük İskender ve Kemalist İdeoloji", İsmail Ceylan'ın "Titan Denizaltısı ve Balıkçı Teknesi: Kimin Hayatı Daha Önemli?" başlıklı çevirisi, Ali Kaçar'ın "İslami Mücadele ve Adanmışlık" isimli yeni kitabı hakkındaki tanıtım yazısı ve yine Ali Kaçar'ın "Ümmetin Yeniden İhyası" başlıklı bir diğer yazısı yer almış.

Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye, yayın hayatında başarılar diliyoruz.

www.gencbirikim.net

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş