metrika yandex
  • $32.19
  • 34.99
  • GA17650

Haberler / Sivil Toplum

Ankara Filistinle Dayanışma Platformu:Siyonistlere ve Amerikan Evanjelik sapkınlarının sorumsuzluğuna karşı çıkalım

27.10.2023

 

 

ABD Büyükelçiliği önünde "Özgür Filistin İçin ABD'yi Protestoya Davet" sloganıyla  basın açıklaması yapıldı

Bugün, Çukuranbar Merkez Tuğba Altınok Camii'nde Cuma namazı sonrası Filistinle Dayanışma Platformu Üyesi STK’lar, "Özgür Filistin İçin ABD'yi Protestoya Davet" başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Protesto, Filistin davasıyla ilgili ABD ve  siyonist İsrail'e yönelik kınamalarla gerçekleşti.

Protesto’da işgalci İsrail’in ABD ve İngiltere güdümünde İslam dünyasına zarar vermek amacıyla kurulan bir uydu devlet olduğuna vurgu yapıldı.

Katılımcılar, Cuma Namazı çıkışı Çukurambar Tuba Camii Önünde toplanıp kortej eşliğinde ABD Elçiliğinin önüne kadar İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atarak yürüdüler.

 ABD Eliği Önünde  Filistin topraklarında yaşanan katliamlara karşı bir araya gelen Filistin dostları adına Mazlumder Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuşcu  yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki katliam ve insanlık suçlarına ortak olan ABD'nin de sert bir şekilde eleştirildi.

Mehmet Kuşcu’nun yaptığı açıklamada, İsrail'in uzun yıllardır Filistin topraklarında uyguladığı işgal, baskı, işkence, tecrit, ölüm ve soykırım politikalarının sürdürülemez olduğu ve uluslararası toplum tarafından meşruiyet kazanmadığı na vurgu yaptı. Kuşcu, ABD'nin ise bu politikalara açık destek verdiği ve İsrail'e silah tedarik ettiği ifade etti.

Protesto sırasında, İsrail'in son dönemde Gazze'ye yönelik saldırılarının ve ABD'nin bu saldırılara verdiği desteklerin insanlık adına kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, ABD'nin Türkiye'ye HAMAS'ı terörist olarak tanımasını talep ettiği ve HAMAS'a yönelik desteklerinin kesilmesini istediği vurgulandı.

Protesto, Filistin'in yanında olma çağrısıyla sona erdi. Katılımcılar, İsrail'in eylemlerini kınamak ve Filistin halkına destek olmak amacıyla bir araya gelmişlerdi. Bu tür etkinlikler, Filistin meselesine uluslararası dikkati çekmeyi ve barışçıl bir çözümün teşvik edilmesini amaçlamaktadır.

 

Basın açıklamasına ilişkin metin aşağıda verilmiştir:

Bugün buraya katili de azmettiricisini de biliyoruz demek için toplandık. Filistin’de Gazze’deki katliamın, insanlık suçunun faili katil İsrail’i de azmettiricisi eli kanlı ABD‘yi de biliyoruz. Yine ABD ve İsrail ortaklığıyla işlenen savaş suçlarına karşı küresel vicdanı harekete geçirmek için katile katil demek için emperyalist Amerikan elçiliğinin önündeyiz.

İngiltere ve ABD himayesinde kurulan İşgalci İsrail, kurulduğundan beri baskı, işgal, işkence, tecrit, ölüm ve soykırım politikaları uygulamıştır. Katil İsrail bu politikalarından dolayı vicdan sahibi insanların nezdinde meşruiyet kazanamamıştı, inşallah kazanamayacaktır da.

İsrail 75 yıldır sürdürdüğü yok etme politikasıyla hiçbir hukuku tanımadığını göstermiştir göstermeye devam etmektedir. İnsanlığa karşı savaş suçları işleyen İsrail ve İsrail’in bu suçlarına ortak olan ABD de tüm insanlığın geleceğini tehdit etmektedir.

Katil Siyonistleri, İslam dünyasının kalbine yerleştiren, Filistin topraklarını onlara peşkeş çeken, terörle insanları evlerinden çıkaranları destekleyen İngilizlerdi. 1942 yılından sonra bu görevi Amerika devralmıştır. Siyonist şebekeyi bir aparat gibi kullanıp Filistin’i ateşe veren, bebekleri katleden her tetikte, her bombada Amerika’nın parmağı vardır. Amerika 7 Ekimden beri yaşanan soykırımında en büyük ortağıdır. Onlarca çocuk ve masum insanın hastanede öldürülmesinde Amerika’nın suç ortaklığı vardır. Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok ben de siyonistim diyen Biden her katilin olay yerine geri döndüğü gibi hastane katliamının hemen sonrasında işgal edilmiş topraklardaydı.  

İşgalci İsrail, ABD’nin koşulsuz desteğini  ve her türlü Birleşmiş Milletler kararı karşısında Birleşik devletlerin vetosunu garanti altına aldığı için BM kararlarını uygulamamakta, tecavüzlerini sürdürmektedir. 17 yıldır Gazze’yi ablukaya alarak Filistinlilerin adeta açık cezaevinde yaşamalarına neden olan İsrail 20 gündür  Gazze’yi havadan, karadan, denizden bombalamış, elektriğini, suyunu  keserek en temel gıda ve sağlık yardımlarını engellemiş, güvenli bölge olarak gösterilen bölgeleri, bu bölgelere geçmeye çalışan sivil konvoyları vurmuş, akla hayale sığmayacak şekilde bir milyondan fazla insanı göçe zorlamış, okul, cami ve kiliseleri bombalamıştır. BM Güvenlik Konseyinde Gazze’ye yardımların ulaştırılması için kısa bir süre ateşkes yapılması önerisini bile ABD eliyle veto edilmesinden güç alarak en son içinde yüzlerce hasta ve yaralı olan bir hastaneyi dünyanın gözleri önünde bombalamış 500 e yakın hasta çocuk, kadın, hastane çalışanını katletmiştir. İsrail bu hadsizliği, şımarıklığı yaparken işbirlikçisi ABD İsrail’in katliamlarına açık destek vermektedir. ABD bütün ahlaki değerlerden sıyrılarak utanmaz bir şekilde İsrail’in yanında yer almış, savaş gemilerini Akdeniz’e göndererek yaptıklarıyla şimdiden tarihte kara bir sayfa olarak yerini almıştır. Tüm bu suçları yetmezmiş gibi Amerikan kongresinden bir kısım Siyonist dostu milletvekili Türkiye’yi hedefe koyan bir mektup yazmışlar ve katil Biden’dan Türkiye’ye HAMAS’a desteğinden dolayı sert tepki gösterilmesini istemişler. ABD ile ilişkilerin devamı için Türkiye’den HAMAS’ı terörist olarak tanımasını, HAMAS’ın Türkiye ofisinin kapatılmasını, HAMAS’lı yetkililerin Türkiye’den sınır dışı edilmelerini istemişler.

Biz buradan Sivil toplum kuruluşları olarak diyoruz ki Ey katil ABD HAMAS Gazze halkının meşru temsilcisidir. HAMAS işgalcilere karşı Filistin’de insanlığın onurunu ayakta tutan kahramanların adıdır. Dün olduğu gibi bugünde yarında HAMAS’ın yanında olacağız, Filistin’in yanında olacağız.

ABD tarihi aynı zamanda sömürge ve işgal tarihidir.

Daha dün Afganistan'da yüz binlerce sivili katleden Amerika en sonunda kuyruğunu kıstırıp çekilmek zorunda kaldığında işbirlikçileri kargo uçaklarıyla kaçırmak zorunda kalmıştı. Afganistan'da yenildiler ve artık itiraf da ediyorlar.

Uçak gemisiyle bölgeye kimin için geldiği hemen herkese malum olan ABD ve uşaklarına hatırlatırız. Kargo uçaklarınızı hazırda bekletin.

Yine bu süreçte batılı ülkelerin İsrail aleyhine yapılan en ufak bir tepki ve eleştiriyi bile suç olarak kabul etmesi Batı’nın medeniyet tarihine utanç verici bir not olarak eklenmiştir. .

Bugün Gazze’ye saldıran işgalci İsrail ve destekçisi ABD yarın tüm bölgeyi yangın yerine çevirmek için hazırlanmaktadır. İnsanlığa karşı onlarca kez suç işleyen, savaş suçlusu İsrail ve ABD durdurulmadığı takdirde insanlığın geleceği için en önemli tehditlerdir.

Hem bölgemizin barışı ve selameti için hem de dünyaya yayılabilecek bir ateşin engellenmesi için bütün insanlığa buradan çağrı yapıyoruz. Bugün küresel vicdan harekete geçerek bu zalimliği, saldırganlığı durdurmalıdır. Gelin bu Irkçı Siyonistlere ve Amerikan Evanjelik sapkınlarının sorumsuzluğuna beraber karşı çıkalım. Zararı hepimize dokunacak bu saldırganlığı büyümeden durduralım.

Buradan milyonlarla birlikte İslam ülkelerinde,  batıda, doğuda sokakta olan İsrail’i protesto eden, İsrail vahşetine dur demek için haykıran her milletten ve her inançtan vicdanlı insanlara insanlık adına teşekkür ediyoruz. Tüm dünyada vicdanlı insanların bu tepkileri, özgür Gazze adına, özgür Filistin adına, insanlığın geleceği adına umudumuzu diri tutmaktadır.

Selam olsun zulme direnenlere, selam olsun insanlık onurunu ayakta tutanlara....

Ankara Filistinle Dayanışma Platformu Adına

Mazlumder Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Kuşcu

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş