Aliya İzzetbegoviç’in kendisine yöneltilen sorulara verdiği ce-vaplardan bir kısmından oluşan Geleceği Yenilemek, onu mücadele ve düşünce hayatının bir özeti olarak değerlendirilebilir.
Zira bura-da hem hayatı hem bir ahlaki mesele olarak Bosna mücadelesi hem de İslâm dünyası üzerine söylediklerini görmek mümkün. Bu yüzden de kitap bir İzzetbegoviç seçkisi olarak okunabilir.
Kitabın bu niteliği, İzzetbegoviç’in fikri ve siyasi mücadelesini kav-ramaya dönük çalışmalarda onu öncelikli kaynaklardan biri haline getiriyor. Ayrıca söyleşilerin İslâm dünyasının geçmişi ve geleceği-ne dair birtakım vurgular taşıması yanında 2000’lere kadar uzanan bir zaman aralığında İzzetbegoviç’in düşüncesinin ve mücadele-sinin hangi soru(n)lar etrafında şekillendiğini görmeye de imkân tanıyor.
Bu küçük kitap, İslâm dünyasının kemikleşmiş sorunlarının nasıl aşılabileceğine dair bir ufuk çiziyor.
Çağdaş İslâmî uyanışın umdelerini bilmenin büyük güveniyle…
İnsan fıtratının köleleşti-rilmesine karşı çıkarak…
Bilinç ışıkları yakarak…
Geleceğin tor-tularla değil, mesuliyet bilinci ve muhasebeyle kurulabileceğinin farkında olarak...
Seçkin Kitapçılardan ve
www.http://www.pinaryayinlari.com adresinden kitabı temin edebilirsiniz
Umran dergisi Ağustos 2026 sayısı çıktı
20.08.2026
YKS'de Şok Tablo: 22 Üniversite Sıfır Çekti
20.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026