Dünyamızın dörtte üçü sularla kaplıdır. Yani Denizlere Hakim olan Dünyaya hakim olur.
18 Mart 1915 günü Osmanlıya karşı denizden yapılan Haçlı Saldırısı büyük bir mağlubiyetle sonlandı.
Fransız, İngiliz ve Avustralya Donanmasına ait zırhlılar saldırırken Osmanlı tabyalarından açılan ateş, yamaçlara konuşlanan hareketli sahra topları, Boğaza döşenen mayınlar ve bizim denizaltı gemilerimizden ateşlenen torpillerle düşman gemileri batırıldılar.
Çanakkale Deniz savaşı 4 ay sürdü. Kara savaşı ise uzun sürdü. Bu bir Kıyamet savaşıydı.
64 km. uzunluğundaki Çanakkale Boğazını ilk geçen ve hemen Torpillenip batırılan Avustralya Donanmasına ait iki Denizaltı gemisi 72 m derinlikte KARABİGA açıklarında yatmaktadır.
SAVAŞIN ŞAHİTLERİ
Bir asırdan beri Boğazın dibinde balıklara yuva olan batık gemiler yaşanmış bir vahşetin canlı belgeleridir.
Bu batık gemiler dünyada en orantısız bir harbin yani hunhar bir vahşetin şahitleridir. Cephede ve cephe gerisinde çekilen acıların ve Haçlı cinayetlerin belgeleridir.
Son yıllarda Devletten izin alarak dalış yapanlar İngilizlerdeki Şeytani kibrin akıbetine şahit olurlar.
Saros Körfezinde bulunan Arıburnu kıyılarında üç İngiliz gemisi birlikte yatmaktadır. Anafartakar Limanında ve 14 m. Derinlikte LUİS Muhribi yatıyor. Yanında LUNDİ Muhribinin gövdesini, sular çekilince seyredebiliyoruz. Oksitlenerek, paslanmış-yıpranmış çürümeye başlamış. Yine yanı başında MİLO yük gemisi sadece 7 m derinlikte olup kıyıya en yakın batık gemi olarak biliniyor.
KABATEPE Limanında TRİUMF harp gemisi 107 yıldır 72 m. Derinlikte yatmaktadır. Fransız Triumf-Zafer Harp Gemisi çok iddialıydı. 18 Mart günü sabahtan akşama kadar Osmanlı Tabyalarını, siperleri ve yamaçlarda seyyar-hareketli Sahra toplarını bombalamış ve dinmek için Mola vermişti.
Denizaltımız onu periskopla görmüş ve hiç beklemeden torpidoları ateşlemişti. İsbet alan Triumf Harp gemisi Bütün mürettebatı ve askerleriyle birlikte dakikalar içinde Kabatepe Limanında Boğazın dibini boyladı.
Triumf’u vuran Denizaltımız, sadece iki gün sonra Majestik Zırhlısını da torpilleyerek batırıyordu.
Şimdi Gelibolu Yarımadasının güneyinde biri bizden olmak üzere üç zırhlı derin sularda bekliyorlar. Bunlar Majestik, Carhage ve Midilli gemimiz.
Midilli Boğaz Harbinden üç yıl sonra Gökçeada ile Gelibolu arasında seyrederken bir serseri mayına çarparak batıyordu. Bir asır sonra dalgıçlarımız onun yerini belirlediler.
Eğe Denizinden Boğaza ilk girildiğinde MORTO limanı bizi karşılar. Haçlı filosunun Amiral Gemisi olan Kuin Elizabet’ten sonra İngilizlerin en büyük tonajlı, silah ve mühimmat dolu GOLİYAT Harp gemisi bir asırdan beri 74 m. Derinlikte sessizce beklemektedir.
Dedelerimiz Osmanlı Askerlerinin, yavaş manevra yeteneği ve iri gövdesiyle Acuze-Kocakarı adını verdikleri GOLİYAT’ı vurup batırmak için bizim Muavenet-i Milli gemimiz görev aldı. Seyır sırasında kendisine karanlıkta kimlik soran İngilizlerin Karakol gemisini de atlatmayı başararak ateşlediği üç torpille GOLİYAT’ı vurdu ve hızla batırdı.
Goliyat’ın battığı haberi üzerine İngiliz Kabinesi karıştı. ÇORÇİL ve LORD FİŞER Bakanlık görevlerinden alındılar.
KUMKALE Tabyamızın önünde vurduğumuz halde batmayıp savaş dışı kalarak Kuma saplanan iki İngiliz gemisi yan yana duruyorlar. Renarro Mayın Tarama Gemisiyle İngiliz E14 Denizaltısı.
Çanakkale Deniz Savaşının finali olan 18 Mart 1915 günü Osmanlı Mayınlarına çarparak ve kıyıdan seyyar topçularımızın ateşiyle batan üç harp gemisi 56 m. derinlikte ve Karanlık Limanın serin sularında batık olarak beklemektedir. Bunlar;
1-BOUVET- İçindeki 603 askeriyle birlikte batmıştı.
2-OCEAN
3-İRRESİSTİBL
OSMANLI KAYIPLARI ise MESUDİYE ZIRHLISI 13 Mart 1914 İngiliz Denizaltısının Torpiliyle batttı. Final savaşlarından beş ay sonra 8 Ağustos 1915 günü BARBAROS HAYRETTİN Zırhlımız yine İngiliz Denizaltısı tarafından torpillenerek batırıldı.
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
BARIŞ UMUDU / Ümit AKTAŞ
09.02.2025
BARIŞ UMUDU|ÜMİT AKTAŞ
08.02.2025
Yıldız Ramazanoğlu ile Derkenar..
24.01.2025
Nail Bey'in Aklı İsraille Ticarette Kaldı!
25.01.2025
Aydın ve Aktivistler'den Barış Çağrısı..
08.02.2025
Netanyahu Trump’ın Mayın Eşşeği mi? AHMET GÜRBÜZ 08.02.2025
SESSİZ TÜRKÜ! AYTEN DURMUŞ 04.02.2025
Instagram Annesi Hülya FEYZULLAH AKDAĞ 09.02.2025
ATEŞKESİN ATEŞİ DERVİŞ ARGUN 15.01.2025
Evlenmemek ve Evlenememek FEYZULLAH AKDAĞ 27.01.2025